Actualitate Constanța

De la 1 aprilie. Zero subvenţie, preţ record al gicacaloriei la Constanţa: 1.801 lei. Şi nu e o glumă!

Editare foto: Constanta de Azi

Începând cu data de 1 aprilie 2023, preţul gigacaloriei în municipiul Constanţa va atinge un maxim istoric la nivel naţional: 1.801 lei. Primarul Vergil Chiţac spune că va căuta o soluţie pentru prelunginrea subvenţionării, în timp ce USR Constanţa anunţă că a depus un proiect de hotărâre în acest sens.

Scris de 
 pe data 
16 martie, 2023

Începând din luna aprilie, constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire ar putea plăti lunar, pentru un metru cub de apă caldă, o sumă cuprinsă între 80 şi 90 de lei. Asta din cauză că planul de subvenţionare expiră la sfârşitul acestei luni, pe 31 martie, iar preţul gigacaloriei va ajunge la un nivel fără precedent: 1.801 lei.

Deocamdată, Primăria Constanţa nu a propus şi nu a anuţat nicio soluţie concretă prin care constănţenii abonaţi la Termoficare vor plăti un tarif subvenţionat pentru consumul de apă caldă. Primarul Vergil Chiţac declarase pentru Euronews că, pe la jumătatea lunii mai, va face o analiză bugetară pentru găsirea unor soluţii. Însă cam atât.

De cealaltă parte, consilierii USR Constanţa au anunţat că, în cursul acestei săptămâni, au depus uun proiect de hotărâre pentru prelungirea subvenţionării unitare a energiei termice, care să intre în vigoare de la 1 aprilie.

„Într-o astfel de situație, în care sunt generate tarife nesustenabile din cauza pierderilor masive din rețea, subvenția este absolut necesară, așa cum a fost aplicată și în alte orașe mari ale țării“, a transmis USR Constanţa.

Actualitate