Constanța Politică

„Vergil Chiţac a scos la iveală înțelegerile mai vechi, subterane, pe care le are cu PSD-ul“

Editare foto: Constanta de Azi

Membrii USR Constanţa au reacţionat dur la adresa primarului Vergil Chiţac, după ce edilul a anunţat pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa că retrage toate atribuţiile viceprimarului Florin Cocargeanu. „Un primar prea mic pentru un oraş aşa de mare!“, a transmis senatorul USR, Remus Negoi. Deputatul Stelian Ion a declarat că primarul Chițac a dat cărțile pe față. „Constănțenii au votat dreapta, el le bagă pe gât PSD“.

Scris de 
 pe data 
13 martie, 2023

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Vergil Chiţac anunţa pe pagina de Facebook a Primăriei că a retras toate atribuţiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Motivul invocat a fost acela că Florin Cocargeanu, în calitate de consilier municipal, nu a votat proiectul de hotărâre prin care Primăria vrea să contracteze un împrumut de 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro).

Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin.

Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră (…) Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului“, se arată în textul postat pe pagina Primăria Constanţa.

Viceprimarul Florin Cocargeanu susţine că votul împotrivă dat de USR a fost din cauză că proiectul a fost „făcut pe genunchi“, invocând lipsa de reposnsabilitate a primarului şi a consilierilor PNL şi PSD cu privire la îndatorearea constănţenilor cu o sumă atât de mare pe o perioadă de 13 ani.

Deci domnul primar a acţionat aşa nu pentru că am eşuat în îndeplinirea atribuţiilor de viceprimar, ci pentru că, în calitate de consilier local, am ales să votez împotriva îndatorării oraşului cu o sumă colosală în baza unui proiect făcut pe genunchi, fără o analiză clară, fără consultări şi un plan bine conturat pentru alocarea sumei respective.

Interesant a fost şi faptul ca anunţul a venit la o săptămână după şedinţa de Consiliu Local în care consilierii PNL şi PSD au făcut front comun şi, prin votul lor, oricum au obţinut aprobarea proiectului respectiv.

Eu şi colegii mei am ales să nu facem jocul PNL+PSD, am cerut o revenire asupra proiectului şi, ulterior, am criticat public această decizie iresponsabilă“, a transmis Cocargeanu ca urmare deciziei lui Chiţac.

Şi ceilalţi membri USR Constanţa au avut reacţii cu privire la modul în care a acţionat primarul Vergil Chiţac, deputatul Stelian Ion susţinând că decizia este una abuzivă, ce demonstrează clar că edilul PNL face jocul PSD-ului.

Chițac a dat cărțile pe față: constănțenii au votat dreapta, el le bagă pe gât PSD. Preluând cu voluptate strategia de la centru, gândită și pusă în operă de Iohannis de a se lipi de PSD în toată țara, Chițac scoate astfel la iveală înțelegerile mai vechi, subterane, pe care le are cu PSD-ul.

Și toate acestea pentru ce? Pentru a face împreună combinații imobiliare sulfuroase, pentru a servi interesele șefilor din PSD de la nivel local. Asta e miza. Cu USR nu poate face aceste combinații“, a spus Stelian Ion.

Un primar prea mic pentru un oraş aşa de mare! Iată că suflarea înghețată a PSD, prin gura lui Chițac, e asupra Constanței. Un om mic la caracter, dar mare la incompetență precum primarul Vergil Chițac, readuce zi de zi PSD asupra oraşului“, a transmis şi senatorul Remus Negoi.

Actualitate