Constanța

De Ziua Dobrogei, Primăria dă o „pomană“ cu tochitură și plăcinte pentru pensionari

Respectând rețeta de anul trecut, Primăria Constanța anunță că și anul acesta, de Ziua Dobrogei, pe 14 noiembrie, organizează evenimente festive cu mâncare gratis în cinci puncte din oraș.

Scris de 
 pe data 
13 noiembrie, 2019

Prin Serviciul Public de Asistență Socială, Primăria Constanța pregătește și în acest an câteva mii de porții cu tochitură și plăcinte dobrogene.

Denumit „eveniment festiv”, Primăria anunță că în cinci spații de întâlnire a vârstnicilor din municipiul Constanța sunt invitați toți constănțenii pentru a se înfrupta din „bucate alese“.

Astfel, începând cu ora 11:00, toți constănțenii sunt invitați la o tochitură și o plăcintă dobrogeană în următoarele locații:

– Pavilion Piațeta Badea Cârțan;
– Pavilion Parc Casa de cultură;
– Pavilion Parc Tomis II;
– Pavilion CET;
– Piațeta FAR.

Pentru etnicii musulmani tochitura va fi preparată cu carne de curcan și pui. Atmosfera va fi întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc.“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Pentru cei care nu se dau în vând după tochituri și plăcinte, tot pe 14 noiembrie, pot vizita gratuit expoziția „Dobrogea – Multiculturalitate etnică”, la Muzeul de Artă Populară din Constanța sau expozițiile „Valori ale culturii populare românești” și „Aromânii – Artă și meșteșug”.

Expoziția „Dobrogea – Multiculturalitate etnică” va rămâne deschisă până pe 1 decembrie, inclusiv.

De asemenea, sâmbătă, 16 noiembrie, la Muzeul de Artă Populară, Instituția Prefectului – Județul Constanța îi va premia pe cei mai vârstnici reprezentanți ai minorităților, dar și pe cele mai în vârstă persoane născute pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei.

Evenimentele se înscriu în programul manifestărilor organizate de Instituția Prefectului – Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța, cu prilejul Zilei Dobrogei.

 

Actualitate