Actualitate Politică

Deputat Bogdan Bola: Cumpăna dintre ani l-a prins pe Chițac într-un adevărat delir

Scris de 
 pe data 
13 ianuarie, 2024

Deputatul Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola îl critică dur pe edilul Vergil Chițac, despre care spune că minte cu privire la o serie de proiecte promovate în spațiul public și susține că se află într-un „adevărat delir“.

„Cumpăna dintre 2023 – 2024 l-a prins pe primarul Vergil Chițac într-un adevărat delir. Minciunile pe care le-a înșiruit în decembrie au continuat cu aceeași ritmicitate și în primele zile din ianuarie. Toxicitatea mesajelor distribuite în spațiul public este dovada că edilul îi desconsideră total pe oamenii care trăiesc în municipiul Constanța.

Da, noi nu facem naveta din Eforie și știm exact care este realitatea din acest oraș, chiar dacă echipa primarului, plătită din bani publici, minte cu nerușinare.
Haideți să facem o mică incursiune în sarabanda minciunilor lansate de Vergil Chițac în ultima perioadă:

„Unul dintre obiectivele mele prioritare este crearea a cât mai multe locuri de parcare și spații de recreere…”, spune primarul. Doar că, realitatea din oraș îl contrazice flagrant. Locurile de parcare de pe câteva bulevarde „reabilitate” au dispărut, determinând unele afaceri să se închidă, iar spațiile de recreere lipsesc cu desăvârșire.

„Așa arată un ideal atins! Finalizarea proiectului de renovare a unuia dintre simbolurile orașului nostru este probabil realizarea de care sunt cel mai mândru”, spune Chițac despre Cazino. Doar că, din nou, minciuna primarului are picioare scurte, iar constănțenii știu clar că Chițac nu are nicio contribuție reală la acest proiect realizat de CNI (nici cu finanțarea, nici cu reabilitarea acestuia). Absolut niciuna! Faptul că treceți pe acolo ca să faceți poze frumoase chiar nu se pune, domnule „amiral”!

„Satisfacerea nevoii de spații urbane verzi este un obiectiv prioritar în agenda mea, cu atât mai mult cu cât sunt foarte puține zone de relaxare în aer liber în orașul nostru”, o spune agentul constatator Chițac. Desigur, nu trebuie vă vii din Eforie ca să observi că orașul nostru nu are #spații urbane verzi și nu are zone de relaxare. Oamenii nu l-au votat doar să treacă în revistă ceea ce municipiul nu are, ci să pună mâna și să facă. Iar de făcut, Chițac nu face decât naveta…

„De 40 de ani nu s-a mai construit un #spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie”, o spune Vergil Chițac. Mândria ipocrită a primarului s-a născut pe fondul unei tragedii despre care nu mai zice nimic. El este omul care a tăiat cu pixul roșu investițiile de la Spitalul de Boli Infecțioase, locul unde au murit șapte femei. Obligat de situație și de pandemie, cu chiu cu vai, a reușit să instaleze un spital modular care nu trebuie confundat cu un spital propriu-zis. Spitalele modulare sunt soluții de avarie, dar pe avarii e toată Constanța, poate așa se explică mândria primarului…

Când Vergil Chițac ia o pauză din a ne minți, locul lui este luat cu brio de unii angajați ai Primăriei Constanța, ceea ce este un lucru foarte grav. Așa ne-am trezit cu postări pe rețelele sociale în care ni se prezenta „magia” Târgului de Crăciun, atmosfera „de poveste” realizată cu cel mai scump iluminat public din România (exceptând Capitala țării) și altele.

Minciuna instituțională a fost demontată chiar de oamenii care au postat sute de comentarii în care prezentau realitatea: Târgul de Crăciun a fost un veritabil bâlci comunal (închis, culmea, chiar de Crăciun) iar iluminatul festiv a fost unul deficitar, prost gândit și care nu a meritat banii dați. De ce trebuie să mintă angajații primăriei? Îi obligă cineva?

La început de an, Vergil Chițac s-a dovedit a fi nu doar un mincinos, ci și un ticălos (adică o persoană care comite fapte reprobabile). Da, cu o gândire de infractor în devenire, primarul a ascuns timp de 25 de zile o adresă venită de la DNA și destinată Consiliului Local Constanța. Deși nu avea niciun drept să pună mâna pe acea hârtie, Vergil Chițac a ascuns-o deoarece DNA informa consilierii locali că pot decide dacă se constituie sau nu parte civilă în dosarul în care primarul este acuzat de corupție.

Toate cele de mai sus dovedesc că primarul nostru ne consideră proști și ușor de păcălit. Doar că, în comparație cu el, noi mergem zilnic pe străzile orașului și trăim angrenați în realitate, o realitate tristă. Iar schimbarea depinde numai și numai de noi. Iar aceasta va veni în doar câteva luni, la alegerile locale.“, a scris Bola pe pagina sa de Facebook.

Actualitate