Actualitate Politică

Deputat Bogdan Bola: PNL și PSD au respins amendamentul pentru plata indemnizațiilor aferente Legii 154. O nouă bătaie de joc!

Scris de 
 pe data 
19 decembrie, 2023

Deputatul din partea Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola transmite că partidele de la guvernare, PNL și PSD au respins, din nou, amendamentele pentru plata indemnizațiilor aferente Legii nr. 154 din 2021.

„Asta reprezintă o nouă bătaie de joc realizată de deputații puterii la adresa beneficiarilor Legii nr. 154/2021, copii persoanelor persecutate etnic între 1940 – 1945“, a scris Bola pe pagina sa de Facebook.

„Personal am depus două amendamente prin care am propus creșterea bugetului Ministerului Muncii cu suma de 1 miliard de lei pentru plata indemnizațiilor beneficiarilor Legii nr. 154/2021, amendament care a fost RESPINS ieri!

Am propus anularea prorogării făcută de Guvern prin Ordonanța „trenuleț”, adică revenirea la data de 1 ianuarie 2024, amendament care am înțeles că a fost și acesta respins „în calup” cu altele.

Ca să mintă lumea și mai mult, cei din PSD-PNL (prin intermediul unui deputat de la minorități), au propus discriminarea beneficiarilor Legii nr. 154/2021 și a încercat o păcăleală în comisia de muncă, avizând favorabil un amendament care, dacă va fi aprobat, nu va conduce nici la alocarea banilor pentru ministerul muncii și nici anularea OUG trenuleț (primul comment).

Urmează mâine votul la plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului. Ce puteți face în acest moment este să îi contactați pe parlamentarii PSD – PNL dar și pe cei ai minorităților (care votează pentru propunerea Guvernului) și să le cereți să susțină la votul din plen amendamentele depuse de mine, care ar asigura punerea în plată din 1 ianuarie 2024.

P.S. – aud că și unii care sunt în arcul guvernamental, adică exact aceia care au în Parlament o majoritare covârșitoare (68%) vin cu amendamente și le sunt respinse. O mai mare jignire nu există: cei care nu dau banii, dar au în mâini „pâinea și cuțitul”, se plâng că le sunt respinse amendamentele.

Culmea este că aceiași parlamentari PSD – PNL – minorități, prin aprobarea unor amendamente și nepunerea în aplicare a altor proiecte legislative, fac diferențieri între cei care au fost persecutați de regimul nazist, fără un temei moral sau bază istorică.

Am ajuns în situația în care legea stabilește pentru urmașii unor categorii de persoane că au dreptul la aceste indemnizații, iar parlamentarii să decidă că pentru unii indemnizațiile se vor plăti și pentru alții nu. Totul a fost ales în funcție de afinități politice sau de grup și au ales arbitrar pe cine despăgubesc și pe cine nu, suferințele îndurate de către cei persecutați și urmașii lor neavând niciun fel de însemnătate pentru ei. Vă voi ține la curent în continuare!“, a transmis Bola.

Actualitate