Proiectele respective prevedeau înstrăinare de terenuri, masacrare de spații verzi, schimbare de destinație a unor terenuri care permiteau construirea unor blocuri de 12 etaje în zone unde construcțiile erau reglementate la 2-3 etaje.

Chiar dacă inițiativele cu pricina au fost picate la vot în ședința de acum o lună de consilierii PNL și cei ai PMP, primarul Făgădău le repune pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi, probabil în speranța că vor avea mai mult noroc sau măcar să arate clientelei de partid că el încearcă.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi sunt readuse la vot proiectul de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situat in statiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 8 (Careu C2, lot 33), dar și proiectul de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situate in statiunea Mamaia, zona Teatrul de vara – Complex Cleopatra.

Mai mult decât atât, primarul Făgădău a inițiat alte trei proiecte de hotărâri ce prevăd modificări ale reglementărilor urbanistice în cazul unor terenuri din Mamaia, care se vor transforma în mastodonți de beton.

Consilierii locali PNL îl anunță însă pe primarul Decebal Făgădău că nu vor fi de acord cu aceste proiecte de hotărâri, care vor sluți și mai mult stațiunea Mamaia.

„În ședința de astăzi suntem puși, din nou, în situația de a vota proiecte de hotărâre care au în vedere reglementările urbanistice din stațiunea Mamaia. Este bine știut, pentru noi, constănțenii, faptul că Mamaia nu mai este o stațiune, ci este doar un cartier prelungit al orașului, sufocat de betoane.

În ultima ședință a Consiliului Local, care a fost acum o lună, am respins o serie de proiecte care permiteau constuirea de blocuri pe spatiul verde si pe plaja, in Mamaia. Astăzi, primarul vine, din nou, cu proiecte care vizează schimbari de destinatie ale unor terenuri prin care se doreste construirea de mastodonți cu 8-12 etaje in locul unor parcari, spatii verzi sau chiar pe plaja.

Jurnaliștii au arătat, de nenumărate ori, că plaja Mamaia a devenit, mai degrabă, o plajă umbrită de blocurile construite direct pe nisip. Cartierul Mamaia a devenit atât de sufocat, încât în curând va deveni o favelă, ca periferiile orașelor braziliene. Sper ca, în ședința de astăzi, să avem aceeași atitudine și sprijin din partea celorlalți consilieri municipali, astfel încât să respingem proiectele de hotărâre de la punctele 35, 36, 37, 38, 39.

În lipsa unor reglementări, a unui PUG, primarul modifică, după bunul său plac, pentru prietenii săi, peisajul urbanistic. Pentru că zilele acestea, s-a vorbit despre dreapta, suntem curioși dacă demersul nostru va fi sprijinit și de consilierii PMP și de consilierul independent”, a declarat consilierul PNL Costin Avătavului.

(Visited 905 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.