Seci, defecte, pline de mizerie și invadate de buruieni, multe dintre fântânile arteziene din Constanța parcă alcătuiesc o metaforă ce descrie imaginea de ansamblu a întregului oraș, ajuns la cheremul unei administrații locale falimentare și incompetente.

În 2016, SC RAJA SA, condusă de președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a preluat de la Primăria Constanța întreținerea a 16 fântâni arteziene din oraș și Mamaia. Conform promisiunilor, urma ca până la sfârșitul sezonului estival din acel an, toate fântânile să intre într-un proces de reabilitare.

De atunci și până în prezent, s-a reușit punerea în funcțiune a 11 dintre aceste fântâni, însă, la un moment dat, cuiva nu i-a mai păsat, iar multe dintre acestea au încetat să mai funcționeze. Nimeni nu s-a mai ocupat de ele, iar acolo unde era apă au crescut acum buruieni.

Cu toate acestea, pe site-ul RAJA, fântâna de la Dacia apare ca fiind funcțională și chiar ne este prezentată o fotografie de pe vremea când aceasta delecta trecătorii cu jeturi de apă frumos luminate.

Fântânile aflate în administrarea RAJA SA: fântâna din zona hotelului Oxford, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din zona Policlinica II, fântâna din Parcul Far, fântâna din Parcul Gării, fântâna din Parcul Arheologic, fântâna de la Muzeul de Artă, fântâna din Parcul Tomis II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, bazinul Cascadă de pe faleză Cazino Constanţa și Fântâna Stadion, bazinul ornamental de la hotel Sulina (stațiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotel Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia, bazinul Pescarul de pe faleza Cazino Constanța.

 

(Visited 601 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.