Actualitate

Forțele Navale Române vor fi dotate cu două submarine Scorpene. Ce vom face cu ele, nici măcar rușii nu știu

Dotarea Forțelor Navale Române merge strună. După ce a finalizat construirea celor 4 noi corvete, acum se pregătește să cumpere și 2 submarine.

Scris de 
 pe data 
22 iulie, 2022

Vasile Dîncu a precizat că Forţele Navale Române ar putea fi dotate cu două submarine Scorpène, dar experţii spun că, în mod ideal, conform tacticilor de luptă, submariniştii români ar avea nevoie de trei astfel de nave.

Vasile Dîncu a venit cu o serie de detalii despre programul de dotare a Forţelor Navale cu submarine şi a declarat că, cel mai probabil, vor fi achiziţionate două nave de fabricaţie franceză Scorpène. Experţii susţin că submariniştii români ar fi avut nevoie de trei astfel de nave, dar că numărul acestora a fost limitat, probabil, din cauza bugetelor vehiculate, informează adevarul.ro.   

„În principiu ne-am gândit la două. Două submarine şi două elicoptere în acest moment. La fiecare tip de capabilitate pe care o cumperi se face un studiu care durează două-trei luni în armată, cu toate posibilităţile, toate nevoile pe care le avem, cum să atingă anumiţi parametri foarte moderni, cum se şi schimbă tehnica. Şi atunci cred că până într-o lună, maxim două, în septembrie, vom avea, probabil, o hotărâre prin care vom cere aprobarea parlamentului pentru asemenea tipuri de capabilităţi”, a declarat Dîncu, conform defenseromania.ro.

Ministrul Apărării a mai precizat că submarinele Scorpène sunt la vârful cel mai înalt a tehnicii, în acest moment, mai ales dacă sunt asociate în operare cu elicopetere specializate în supraveghere navală.  

Actualitate