Actualitate Constanța

Garda de Mediu, amendă pentru molozul de la Casa de Cultură. USR: „Constănțenii inhalează tot praful de pe șantierele incompetenței lui Chițac!“

Deseuri moloz Constanta interesectie Casa de Cultura
Sursa foto: Garda de Mediu Constanta
Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2023

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Constanța a amendat, din nou, firma de construcții care efectuează lucrările de asfaltare din oraș. În urmă cu zece zile, senatorul USR Remus Negoi a transmis o sesizare scrisă către Garda de Mediu cu privire la tonele de moloz uitate de lucrători în intersecția din zona Casei de Cultură.

Potrvit reprezentanților Gărzii de Mediu, firma care execută proiectul „Îmbunatățirea mobilității în municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia“ a fost amendată cu 40.000 de lei „pentru depozitarea neorganizata a deseurilor de moloz și asflat, atât pe zona carosabilă, cât și printre arborii de pe aliniamentul stradal“ în zona Casei de Cultură (intersecție str.I.L.Caragiale cu bd. Al. Lăpușneanu).

Cei de la Garda de Mediu mai transmit că, în total, firma în cauză a primit amenzi în valoare de 125.000 de lei.

„Aceeași firmă a fost sanctionată la începutul lunii iulie cu 15.000 lei pentru neluarea masurilor de limitare a emisiilor de poluanti in atmosfera.

Alte trei sanctiuni in valoare totala de 70.000 lei au fost aplicate aceleiasi societati in perioada martie-mai 2023, pentru nerespectarea legislatiei privind protectia atmosferei si gestionarea deseurilor, in mai multe zone ale municipiului Constanta unde realizeaza lucrari de decopertare a trotuarelor si a insulelor pietonale“, se arată într-un comunicat al instituției.

În urmă cu zece zile, senatorul USR Constanța, Remus Negoi a scris pe pagina sa de Facebook că a depus o sesizare către Garda de Mediu cu privire la situația deșeurilor din intersecția de la Casa de Cultură.

„Constănțenii inhalează tot praful de pe șantierele incompetenței lui Vergil Chițac! Primarul doarme în continuare. L-ați văzut să ia vreo atitudine? Nimic. Chițac are alte griji – de exemplu, vânzarea terenurilor Constanței către rechinii imobiliari. Numai pentru constănțeni nu poate lucra“, a transmis Negoi.

Actualitate