Constanța

Haită de nouă maidanezi în parcul Tăbăcărie. „Nu s-au lăudat cei de la Primărie că îi adună?“

Sursa foto: Facebook

O mămică îngrijorată a publicat pe un grup de Facebook mai multe fotografii în care apare o haită de maidanezi pe un spațiu verde din parcul Tăbăcărie.

Scris de 
 pe data 
7 mai, 2019

Haita de nouă câini în Parcul Tabacarie, chiar lângă aleea cu porumbei unde sunt tot timpul copilași!“, a scris pe Facebook persoana care a făcut fotografiile.

Cum era de așteptat, imaginile au stârnit o serie de reacții, atât din partea celor care se arată indignați de prezența maidanezilor, cât și a celor care sunt împotriva existenței câinilor fără stăpân pe străzile Constanței.

Câinii nu atacă pe nimeni, îi păzesc noaptea pe paznicii parcului, care îi și întrețin. În cazul în care vreunul a atacat făra să fie provocat, desigur, chemați hingherii!“, a scris o femeie.

Ați mai vazut undeva în lumea asta mare, câini liberi pe străzi și în parcuri? Despre ce vorbim? Câinii sunt animale pe care le iubim și îi ținem în case sau în curțile noastre!

Terminați cu tâmpeniile, ca acești câini vagabonzi să fie liberi! O mentalitate mai bolnăvicioasă nu poate fi! Luați-i acasă și nu-i lăsați să umble plini de pureci și de râie pe străzi. Și eu am acasă doi caini și o pisică, pe care-i iubesc și îi îngrijesc!“, a comentat un bărbat.

Reamintim că odată cu finalizarea renovării adăpostului public pentru animale abandonate, în luna aprilie, Primăria Constanța informa că epchipaje organizate vor culege maidanezii de pe străzile orașului.

Doar s-au lăudat… Am văzut mașinile care „adunau câinii” acum ceva timp când ploua cu găleata. Câinii nu sunt proști să stea în ploaie, drept urmare toți sunt la locurile lor.

Nici măcar la prins câini nu avem oameni competenți. Trebuie să știi cum să-i prinzi. La poarta 6 au reușit să prindă 3 câini și i-au scăpat pe toți… S-au ascuns toți câinii, dovedind că sunt mai deștepți decât țiganii puși să-i prindă“, a comentat un constănțean.

Potrivit Primăriei, până la data de 2 mai, 18 câini fără stăpân au fost adoptați de la adăpostul public.

Adăpostul public pentru animale abandonate este situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5. Complexul a fost complet renovat și, spun cei din primărie, oferă condiții decente de cazare pentru animale și respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit.

 

Actualitate