Constanța

În curând, accesul pentru mașini va fi restricționat în zona Peninsulară a Constanței

Primarul Decebal Făgădău a anunțat că a luat decizia restricționării traficului auto în zona Peninsulară a Constanței ca urmare a rezultatului chestionarului lansat de primărie în luna februarie a acestui an.

Scris de 
 pe data 
13 martie, 2018

Deși nu a dat un termen precis pentru ca lumea să știe de când nu vor mai putea intra cu autoturismul în zona Peninsulară, primarul spune că s-a conformat rezultatelor sondajui pe care primăria l-a pus online la dispoziția constănțenilor.

Au răspuns mai mult de 15.000 de oameni, iar concluzia este clară: vom restricționa circulația în Zona Peninsulară. Nu pot să dau un termen în acest sens. Voi anunța acest lucru într-o conferință de presă dedicată”, a declarat Făgădău în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 12 februarie.

Delimitarea zonei Peninsulare va fi făcută pe două categorii de acces, care vor fi pietonale și, cu anumite excepții, carosabile.

În zonele pietonale nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu.

Pentru zona ocazional carosabilă va fi stabilit accesul doar pentru autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino. Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale.

 

Actualitate