Social

O altă sărbătoare ar putea deveni zi liberă nelucrătoare. Află care

Mai mulți aleși au inițiat un proiect de lege care prevede ca Înălţarea Domnului să devină zi liberă nelucrătoare.

Scris de 
 pe data 
4 iunie, 2018

Așadar, dacă proiectul deja depus al Senat va fi aprobat, în 2019, românii s-ar putea bucura de încă o zi liberă sau chiar de o minivacanță, întrucât Înălțarea pică întotdeauna într-o zi de joi.

În prezent, există 12 sărbători legale nelucrătoare: zilele de 1 și 2 ianuarie, 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), primele două zile de Paște, 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua Copilului), prima și a doua zi de Rusalii, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei), 1 Decembrie (Ziua Națională a României) și primele două zile de Crăciun.

De asemenea, sunt libere câte două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele respectivelor religii.

Chiar dacă numărul mare al zilelor libere de peste an îi revoltă pe agenții economici, parlamentarii susțin că românii au nevoie de mai multe zile libere, deoarece, se află în coada clasamentului european la acest capitol.

În consecință, dacă proiectul va fi aprobat, românii ar putea beneficia de alte patru zile libere între Paște și Rusalii, o minivacanță în toată regula, la doar 40 de zile distanță de cea de Paști și 10 zile de cea de Rusalii.

 

Actualitate