Conform datelor OMS, în 2017, cazurile de îmbolnăvire de rujeolă pe continent au fost de patru ori mai multe decât în 2016. Așadar, printr-un simplu calcul, se poate admite că, în 2017, numărul celor care au contactat virusul a depășit 20.000 de persoane.

Aproape jumătate din cazuri au fost înregistrate în România (peste 10.800), astfel că, de la 1 ianuarie 2017 și până astăzi, 38 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestei afecțiuni, lucru care, spun oficialii, putea fi evitat cu un simplu vaccin.

În acest context, ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru Digi24 că se impune adoptarea unei legi care să faciliteze vaccinarea.

„E nevoie urgent de o lege a vaccinării. Ea se află în Camera Deputaților, va trebui de urgență să ne întâlnim cu toți cei implicați, să găsim o soluție astfel încât să putem să rezolvăm această problemă. Nu se va rezolva într-un an, dar trebuie să facem ceva”

Nici Italia sau Ucraina nu stau foarte bine la capitolul îmbolnăvirii de rujeolă, astfel că, în 2017, în Italia s-au înregistrat peste 5.000 de cazuri, iar în Ucraina peste 4.700.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.