Pe lângă tonele de bălării ce au împânzit orașul, o altă problemă majoră pe care constănțeni o au este aglomerația infernală și ambuteiajele din traficul rutier al Constanței – fie că aceasta este cauzată de cele peste 70 de străzi cu sens unic sau de lucrările efectuate pe unele dintre arterele principale are municipiului.

Apelând la Facebook, unii dintre cetățeni au abordat-o pe Felicia Ovanesian, city managerul orașului și mâna dreaptă a primarului Vergil Chițac, pentru a obține lămuriri sau pentru a face sesizări cu privire la anumite probleme.

Astfel, un constănțean a scris un comentariu la una dintre postările Feliciei Ovanesian, în care a făcut referire la străzile cu sens unic despre care a spus, ironic, că se circulă „exemplar“. Vizibil deranjată, city managerul a răspuns, sugerându-i constănțeanului să abordeze Comisia de Circulație, adăugând că vina pentru tot deranjul este a specialiștilor de la Rutieră.

Dar dacă există o culpă, este a specialiștilor de la Rutieră. Adică exact a celor pe care îi disculpă un anume comisar Stoian (n.r. – Șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Constantin Stoian). Să se strângă și să reanalizeze“, a scris Ovanesian. Culmea, răspunsul ei contrazice părerea „șefului” său, primarul Vergil Chițac, care spune că sensurile unice sunt necesare pentru oraș, pentru a fluidiza traficul și a reduce poluarea.

Bineînțeles, după cum am arătat în articolul cu minciunile primarului despre sensurile unice, în urmă cu doi ani, atât Chițac cât și cei de la Constața Altfel trâmbițau și îl criticau dur pe fostul edil, Decebal Făgădău, pentru decizia de a implementa sensuri unice pe străzi (pentru că, în realitate, această inepție de proiect este moștenire lăsată de fosta administrație). Se pare că atunci nu mai era de vină Serviciul Rutier Constanța.

În completare, Ovanesian, care este și memebru fondator al asociației Constanța Altfel, a continuat în comentariul său prin a avertiza că „ce este mai rău abia urmează“.

Înclin să cred că aglomerația este din vina lucrărilor de pe Vlaicu, a celor de pe Tomis, de pe Mamaia, a faptului că, dorind să evite aceste rute, constănțenii au aglomerat altele și, cred, a sensului giratoriu de pe Lăpușneanu, care ar trebui să dispară și înțeleg că se va întâmpla curând asta. Te avertizez, însă, că ce este mai rău abia urmează. Intră în „renovare” Lăpușneanu, Ștefan cel Mare și 1 Mai. Atunci să te ții“, a mai spus city managerul (n.r. – am redat textul, corectând greșelile gramaticale și de scriere, însă varianta originală se regăsește mai jos).

Continuând pe același ton, într-un mod halucinant, Ovanesian compară discomfortul și întregul haos din trafic cu renovările pe care cineva le-ar face la baia din apartament, spunând că schimbarea cere anumite sacrificii.

„Vrem schimbare, dar să rămâna totul cum a fost sau ce? Atâta minte avem? Cum îți închipui că scoatem orașul ăsta din mizerie? Făra să simțim? Și dacă îți renovezi baia ai un disconfort major pe durata lucrărilor.“

(Visited 3.842 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.