Social

Papa Francisc despre copiii cu înclinații homosexuale: Recomand discuția cu un psihoterapeut

La întoarcerea de la vizita apostolică din Irlanda, Papa Francisc a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, ce recomandă  părinților ai căror copiii acuză comportamente asociate homosexualității, relatează AFP, citat de Agerpres.

Scris de 
 pe data 
27 august, 2018

Le-aş spune în primul rând să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înţeleagă şi să-i ofere un loc fiului sau fiicei lor”, a răspuns papa Francisc, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Suveranul pontif a precizat că vârsta la care ies la iveală aceste comportamente este foarte importantă în evoluția copilului.

Când se manifestă încă din copilărie, sunt multe lucruri de făcut, precum discuţia cu un psihoterapeut, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva însă când se manifestă la vârsta de 20 de ani”, a spus papa Francisc.

La afirmațiile papei, asociațiile de apărare ale drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) din Franța au reacționat rapid:

Condamnăm aceste afirmaţii care trimit la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă există o boală, aceea este homofobia ancorată în societatea noastră care duce la persecutarea persoanelor LGBT”, a declarat pentru AFP, Clemence Zamora-Cruz, purtătoarea de cuvânt a Inter-LGBT.

Cruz a precizat că afirmațiile papei stigmatizează copiii, menționând că potrivit studiilor, riscul de sinucidere este mult mai mare în rândul tinerilor LGBT.

 

Actualitate