Le-aş spune în primul rând să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înţeleagă şi să-i ofere un loc fiului sau fiicei lor”, a răspuns papa Francisc, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Suveranul pontif a precizat că vârsta la care ies la iveală aceste comportamente este foarte importantă în evoluția copilului.

Când se manifestă încă din copilărie, sunt multe lucruri de făcut, precum discuţia cu un psihoterapeut, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva însă când se manifestă la vârsta de 20 de ani”, a spus papa Francisc.

La afirmațiile papei, asociațiile de apărare ale drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) din Franța au reacționat rapid:

Condamnăm aceste afirmaţii care trimit la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă există o boală, aceea este homofobia ancorată în societatea noastră care duce la persecutarea persoanelor LGBT”, a declarat pentru AFP, Clemence Zamora-Cruz, purtătoarea de cuvânt a Inter-LGBT.

Cruz a precizat că afirmațiile papei stigmatizează copiii, menționând că potrivit studiilor, riscul de sinucidere este mult mai mare în rândul tinerilor LGBT.

 

(Visited 151 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.