Constanța

Parcări cu plată în cartiere, între blocuri. Constănțenii se plâng pe Facebook și… plătesc

Ceea ce a făcut Primăria Constanța, prin tripleta de aur Chițac, Ovanesian, Constantinescu, cu parcările cu plată este ceva unic în istoria orașelor din România.

Scris de 
 pe data 
2 august, 2021

Taxe de parcare exorbitante, mai scumpe decât cel mai luxos oraș din Europa, taxe de parcare în cartiere mărginașe acolo unde civilizația este un mister, taxe de parcare între blocuri acolo unde pârloaga ajunge până la etajul 2. Taxe de parcare în orice colțișor al orașului fără ca Primăria să fi construit măcar un singur nou loc de parcare.

Angajații Primăriei umblă cu găleata de var după ei și acolo unde văd un loc liber, fie el pe trotuar sau stradă, imediat îi trasează 2 dungi perpendicale și gata – indicatorul Parcare cu plată poate fi instalat. Prostul, acolo unde parcare de 20 de ani gratuit, acum trebuie să scoată 1 leu pe oră. Că așa i se pare lui Chițac normal, ca în cartierul CET, KM4-5 sau Medeea să se plătească parcarea.

Bineînțeles, constănțenii sunt nemulțumiți, își strigă indignarea pe Facebook și hulesc conducerea Primăriei. Dar doar atât. Plângem și ne văităm pe Facebook, dar băgăm mâna în buzunar și plătim cuminți spre bucuria primarului Chițac care până nu demult îi numea pe constănțeni „alienați”.

Pe asta mizează și edilul și gașca sa – pe lipsa de reacție, pe incapacitatea constănțeanului de a-și apăra drepturile și a lupta pentru ceea ce e corect. Iar în condițiile astea, să nu ne mirăm dacă ne vom trezi cu noi taxe, cu noi obligații față de Primăria care pare că ne-a luat în robie pe moșia boierilor Chițac, Ovanesian și H.Constantinescu..

Zona 2 a Constanței cuprinde toate cartierele și periferiile din oraș, excluzând zonele 0 și 1. De la Poarta 6 până în Inel 2, toate locurile de parcare vor fi cu taxă.

În zona 2 a Constanței, taxa de parcare este 1 leu/ora. Plata se face prin sms din rețelele Vodafone și Orange (dacă ai Telekom sau Digi nu poți plăti, deci nici nu poți parca) sau prin aplicație mobile conectată la un card bancar.

În zona 2 sunt disponibile următoarele tipuri de abonamente: 1zi – 20 lei, 7 zile – 100 lei, 30 zile – 150 lei, 1 an – 199 lei. Aceste abonamente nu includ rezervarea locului de parcare. Și ca să fie totul minunat, Primăria a eliminat din aplicație posibilitatea de achiziționa un abonament pe 1 an cu 199 lei, rămânând celelalte opțiuni, cea mai convenabilă cu 150 lei/lună.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate