Constanța

Părinții unor bebeluși decedați acuză că micuții au fost răpuși de infecții luate din Spitalul Județean Constanța

Mai mulți părinți au depus plângeri la Poliție pentru ucidere din culpă, acuzând că bebelușii lor au murit din cauza infecțiilor spitalicești dobândite în Spitalul Județean, transmite Kanal D.

Scris de 
 pe data 
21 mai, 2019

În curtea spitalului, medicii, asistentele și stagiarii se plimbau cu aceiași papuci de la pubelele cu materiale periculoase și până pe secțiile unde sunt internați pacienții proaspăt operați.

Tătal unui bebeluș decedat:

Copilul nostru a fost internat timp de 55 de zile la spitalul judetean. La doua zile dupa externare am ajuns din nou de urgenta la spitalul judetean, schimbadu-se la culoare, incepand sa se albastreasca. Dupa o perioada scurta de internare la pediatrie, copilul nostru a decedat“, a declarat bărbatul, citat de Kanal D.

Articol complet și VIDEO, AICI.

Politia a început o anchetă, iar una dintre mame a fost audiată timp de trei ore.

Amintim că în noaptea de 7 spre 8 aprilie, Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență (SCJU) din Constanţa şi, ca urmare, a cerut demiterea a două asistente-şefe şi sancţionarea directorului administrativ. „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, fiind concluziile controlului.

La neurologie, ministrul a găsit mizerie pe jos, suporturi de perfurzii pe care se vedeau urme de sânge şi prosoape de pânză murdare, acolo unde ar fi trebuit să fie unele de hârtie. A propus demiterea asistentei-șefe a acestei secţii.

După plecarea Sorinei Pintea, conducerea spitalului a luat decizia încetării mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie și acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019.

De asemenea, directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității, în consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.

 

Actualitate