Constanța

„Pfoai de mine. Alt erou!“. Derapaj al unui consilier PNL la acordarea unui loc de veci pentru un revoluționar din Constanța

Nicolae Constantin. Sursa foto: Facebook

Nicolae Constantin, unul dintre membrii Consilului Local Municipal Constanța din partea PNL, s-a manifestat jignitor la adresa revoluționarilor din Constanța în momentul în care a trebuit să voteze pentru acordarea unor locuri de veci, conform Legii 341 din 2004.

Scris de 
 pe data 
28 iulie, 2022

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal din data de 28 iulie au fost propuse spre vot mai multe proiecte privind acordarea unor locuri de veci pentru persoane care dețin certificate de revoluționar în baza Legii nr. 341/2004 a recunoștinței pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Ca de obicei, ședința s-a desfășurat în format online (video la finalul articolului). După ce președintele de ședință a prezentat proiectul cu numărul 32 pentru acordarea locului de veci revoluționarului Gheorghe Tănase, a intervenit vocea consilierului Nicolae Constantin care a spus „Pfoai de mine…“

La următorul proiect supus votului, cel cu numărul 33, care prevedea acordarea unui loc de veci revoluționarului Alexandrian Jorj, penelistul Nicolae Constantin a revenit, însă de data aceasta intervenind mult mai clar și răspicat: „Pfoai de mine. Alt erou!“.

În total, pe ordinea de zi a ședinței au fost votate opt proiecte pentru acordarea unor locuri de veci pentru persoane care dețin certificate de revoluționar.

Nicolae Constantin este președintele Organizației Municipale de Seniori Constanța și a fost votat în Consiliul Local Constanța în locul Adrianei Câmpeanu, care a fost numită în funcția de director executiv adjunct al Direcției Medico-Sociale din cadrul Primăriei.

Sursa foto: Info Sud-Est.ro

Potrivit datelor oficiale, în timpul Revoluției din 1989, la Constanța au murit 28 de persoane, iar aproximativ 100 au fost rănite. În prezent, la nivelul municipiului sunt înregistrați 1.300 de revoluționari, organizați în numai puțin de 6 asociații dezbinate, Constanța primind însă titlul de oraș martir. Șeful Asociației Revoluționarilor „Tomis 22 Decembrie 1989“, Gheorghe Turcu declara pentru Europa FM că, la Constanța, numărul victimelor ar fi fost mai mare dacă civilii ar fi primit arme. „Doar Armata a folost armele“ a declarat Turcu.

Actualitate