Constanța

Premieră în Justiția constănțeană! Magazinul Lidl de pe bd. Soveja ar putea fi demolat. Judecătorii au anulat autorizația de construire

Asociația Constanța Altfel a anunțat pe propria pagină de Facebook că a obținut în instanță anularea autorizației de construire a magazinului Lidl de pe b-dul Soveja. 

Scris de 
 pe data 
9 decembrie, 2019

Asociația anunță că Primăria Constanța a autorizat construcția hipermarketului încălcând reglementările legale în vigoare. Astfel, deși potrivit legii Lidl era obligat să amenajeze 4.000 mp spații verzi aferente construcției de pe b-dul Soveja, Primăria a permis investitorului să facă doar 400 mp spații verzi, de 10 ori mai puțin.

Potrivit Constanța Altfel, Curtea de Apel a anulat autorizația de construire, iar Lidl are de ales între a dărâma magazinul sau a obține o nouă autorizație de construire aferentă acestei investiții prin care să asigure 4.000 mp de spații verzi. Având în vedere că hipermarketul este încadrat între parcul Palatului Copiilor și cartierul de case, este foarte puțin probabil ca Lidl să găsească o soluție exact în această zonă.

„În iulie 2016, Făgădău ot Constanța, stăpânul orașului, și-a permis să încalce toate reglementările legale în vigoare și să autorizeze magazinul Lidl de pe Soveja cu doar cca 400 mp spații verzi, în loc de cca 4.000 mp spații verzi. În disprețul nu numai al legii, dar și al cetățenilor care l-au ales, a sănătății noastre, a tuturor!

N-a contat că din banii noștri le-a făcut și sens giratoriu, nici că pentru sensul giratoriu a trebuit să ”intre” în parc, nici că ne-au tăiat plopii de pe Soveja pe care nimeni nu i-a mai pus la loc”.

Dar s-a făcut dreptate, autorizația a fost anulată de Curtea de Apel Constanța! Investitorii au de ales între a intra în legalitate, prin obținerea unei noi autorizații prin care să asigure exact 4000 mp spații verzi sau a demola construcția!”, se arată în mesajul Asociației Constanța Altfel.

Actualitate