Actualitate Constanța

Primarul, derapaj la adresa jurnaliștilor: „Eu nu o numesc presă!“. Stelian Ion: „Chițac arată pe zi ce trece că are adevărate apucături dictatoriale“

Editare foto: Constanta de Azi
Scris de 
 pe data 
31 iulie, 2023

În cadrul ultimei ședințe de Consliu Local de pe luna iulie, primarul Vergil Chițac a făcut o declarație prin care i-a jignit pe jurnaliști. Făcând referire la publicațiile care îl critică pentru deciziile aberante pe care le-a luat pentru Constanța, derapajele administrative și risipirea banilor publici, Chițac a declarat „eu nu o numesc presă“.

Declarația a venit în contextul disputei pe un proiect inițiat de USR Constanța, pentru modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local din Constanța ce l-ar obliga pe Vergil Chițac să desfășoare ședințele cu prezență fizică, acestea desfășurându-se exclusiv online, așa cum se proceda în pandemie.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Pe fondul unor probleme tehnice, Florin Cocargeanu, liderul consilierilor locali USR Constanța, i-a atras atenția primarului că ședințele ar trebui să fie în format fizic, pentru a permite și presei să asiste la ședințe.

„Presă o numiți dumneavoastră, eu nu o numesc presă“, a fost replica lui Vergil Chițac.

Ca urmare a derapajului lui Vergil Chițac, președintele USR Constanța, Stelian Ion a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a declarat că primarul are „adevărate apucături dictatoriale“.

„Este clar că amiralul de la Eforie nu vrea să fie deranjat de prezența cetățenilor sau de întrebările jurnaliștilor, nu organizează nici conferințe de presă, așa cum îi cere legea 544/2001 și așa cum ar fi fost normal și corect, în primul rând față de constănțeni. Vergil Chițac arată pe zi ce trece că are adevărate apucături dictatoriale“, a transmis Stelian Ion.

Actualitate