Inițiatorii anunță protestul pentru sâmbătă 8 februarie, la ora 11.00, pe trotuarul de pe Bulevardul Tomis, unde și-au propus să facă un lanț uman.

Ne ținem de mâini, cuminți, politicoși, în liniște spunem NU tuturor mizeriilor care se întâmplă acolo (…) Ia atitudine! Azi au murit ei! Mâine putem fi noi, copiii noștri, părinții noștri! Până când?“, se arată în anunțul publicat pe Facebook.

Nemulțumirea este direcționată, în principal, către atitudinea medicilor și a personalului auxiliar față de pacienți.

Până când lehamitea lor față de viața pacienților? Până când nepăsarea, până când inumanitatea, până când nerespectarea sarcinilor de serviciu, până când mai băgăm șpaga în buzunarul lor, până când ne vor mai trata ca pe niște animale la turmă, până când ne vor arăta spatele, până când – pe banii noștri – ne vor lăsa să murim făra cel mai mic regret? Până când ne vom mai pune aceste întrebări?

Ce este asa de greu domnilor doctori și doamnelor asistente să înțelegeți că trebuie să fiți OAMENI?
Dacă sistemul medical este putred, nu înseamna că VOI trebuie să vă comportați așa cum ați făcut-o în toate cazurile care ne-au adus în această situație!“, se mai arată în textul inițiativei de protest.

Nu aveți echipamente și mijloace de lucru? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveți condiții de muncă potrivite cu domeniul în care lucrați? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveți medicamente și consumabile medicale suficiente sau necesare? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveti salarii bune (desi acesta lucru e clar ca nu mai poate fi luat in calcul acum)? LUATI ATITUDINE! Nu aveti personal suficient? LUATI ATITUDINE! La munca nu veniti ca sa fiti muti si sa isi bata joc de voi cei care va patroneaza! LUATI ATITUDINE!

FACETI TOT CE VA STA IN PUTINTA SI ARATATI-NE ASTA! Numai nu ne mai omorati copii, parintii, sau pe noi!

NOI LUAM ATITUDINE! De data aceasta importiva voastra! Sa va facem constienti de faptul ca GRESITI! Gresiti in modul in care va comportati fata de pacienti, fata de insotitori! Gresiti in modul in care comunicati cu societatea civila, asa cum o fac si cei de la putere! DAR PANA CAND?“.

Amintim că o femeie de 69 de ani a murit, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul Unității de Primiri Urgențe a spitalului. Fiul acesteia i-a reclamat pe medici la poliție pentru neglijență. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Nimeni nu o băga în seamă. Spuneau că va coborî un chirurg. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte”, a declarat fiul victimei. Cazul bătrânei a stârnit un val de reacții negative din partea a zeci de mii de români.

 

(Visited 22.865 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.