Femeia a început să se simtă rău sâmbătă dimineața, pe 1 februarie. Era răcită de câteva zile și avea probleme respiratorii. A ajuns la spitalul din Constanța la ora 7.30. La ora 19.00, soțul femeii l-a sunat pe fiu, disperat, că medicii nu îi acordă îngrijiri şi că au lăsat-o pe scaun.

Fiul femeii, susține că a ajuns la spital la ora 23.00, unde a început să facă presiuni asupra medicilor. Abia atunci pacienta a fost dusă la computerul tomograf.

El spune că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”.

Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă. Ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid.

Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare”, spune bărbatul, citat de Digi 24.ro

Femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău.

După CT, nu a venit niciun doctor până în momentul decesului. Nimeni nu o băga în seamă. Spuneau că va coborî un chirurg. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte”, își amintește bărbatul.

Și fiica victimei, Alina Vasilescu susține că medicii sunt vinovați, pentru că nu s-au mişcat mai repede şi au ţinut-o atâtea ore nebăgată în seamă.

Între timp, conducerea spitalului s-a sesizat despre acest caz şi a demarat o anchetă internă.

Bogdan Obadă, director medical al Spitalului Judeţean Constanţa a declarat pentru Digi 24 că femeia “trebuia să fie aşezată în pat”.

UPDATE. În cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 4 februarie, la Spitalul Județean, directorul medical a relatat șirul evenimentelor, conform anchetei interne.

La ora 7.00 a venit la spital cu ambulanța. Pacienta era stabilă. S-a efectuat EKG, analize și radiografie pulmonară. La ora 10.00 a fost consult de boli interne, au fost cerute alte analize. La ora 11:11 a fost consult cardiologic. Era stabilă hemodinamic, se solicita și CT la torace.

La ora 12.06 este solicitarea de CT în calculator. CT s-a efectuat la ora 19.00. Este o pauză explicată pentru că au fost 9 solicitari cod roșu, 11 cod galben și 4 cod verde.

La 19.30 face CT pacienta, rezultatul scris este la ora 20.00. Este reevaluată de medic, este stabilă hemodinamic, se solicita consult chirurgical. La ora 21 se înrăutățește starea de sănătate și se produce stopul cardiac și ulterior decesul”, a declarat Bogdan Obadă.

Familia femeii decedate vrea să se facă dreptate, iar fiul a depus plângere la poliţie şi urmează să ajungă şi la Colegiul Medicilor. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Constanţa sunt acuzaţi de neglijenţă, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

(Visited 3.644 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.