Actualitate Constanța Politică

PSD vrea scoaterea jandarmilor de la paza pădurilor. Deputatul Bogdan Bola s-a împotrivit și a fost dat afară din Comisia de Mediu

Scris de 
 pe data 
28 iunie, 2023

Deputatul constănțean Bogdan Bola (Forța Dreptei) a transmis că a fost dat afară din Comisia de Mediu a Camerei Deputaților după ce a refuzat să voteze un amendament al PSD prin care Jandarmeria este exclusă din rândul instituțiilor care se implicau în organizarea pazei pădurilor.

„PSD a vrut să dea liber tăierii ilegale de lemne! Ședința a fost condusă de doamna deputat Cristina Dumitrache (PSD Constanța). Votul la amendamentul menționat anterior a fost 9 voturi PENTRU eliminarea Jandarmeriei din organizarea pazei pădurilor, șase voturi ÎMPOTRIVĂ și trei ABȚINERI. Nouă la nouă, așa că amendamentul domnului Simonis a picat“, a relatat Bogdan Bola.

Deputatul susține că Dumitrache i-a solicitat de două ori să se gândească cu privire la schimbarea votului, dar că a refuzat.

„Nu găsesc nici acum vreun motiv logic sau legal pentru care Jandarmeria să fie scoasă de la paza pădurilor noastre…

Evident că nu am scăpat nepedepsit și, doar două ore mai târziu, în jurul orei 11:00, am fost eliminat din Comisia pentru mediu și echilibru ecologic. În locul meu a fost numit Virgil Popescu (PNL), fost ministru al Energiei. Schimbarea a fost pusă pe ordinea de zi a Parlamentului în maniera de mai jos (video).

ATENȚIE: eu nu făceam parte din conducerea Comisiei, așa că mulți nu știau ce votează!

Sunt convins că, la un moment dat, Comisia va fi reconvocată pentru ca domnul pesedist Simonis (inițiatorul proiectului și noul președinte al Camerei Deputaților, mulțumită votului PNL) să-și treacă proiectul și uite așa se va mai scrie un episod în care a fost ciopârțit Codul Silvic fără ca nimeni să observe.

Dar monstruoasa coaliție nu s-a oprit azi aici! Mai mult de atât, câteva ore mai târziu, la ora 15:00, Comisia de Mediu – fără mine și cu Virgil Popescu (PNL) proaspăt uns președinte – a fost reconvocată, iar pe ordinea de zi a fost pus de nicăieri Proiectul de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

În ședința comisiei din care am fost înlăturat, PSD a lovit din nou și a propus eliminarea articolelor ce interzic construcțiile provizorii sau definitive pe spațiile verzi. Acest proiect este un exemplu clar al viziunii pe termen scurt și al miserupismului față de bunăstarea generațiilor prezente, și a celor viitoare.

Importanța spațiilor verzi din orașele noastre este mai mare decât credem, iar adoptarea acestui proiect reflectă o tendință periculoasă de a acorda prioritate câștigurilor economice pe termen scurt față de bunăstarea pe termen lung a comunităților noastre și a mediului. Permițând modificarea legilor referitoare la spațiile verzi, riscăm să pierdem zone prețioase care acționează ca plămâni pentru orașele noastre.

Lipsa de transparență și neimplicarea publicului în procesul decizional din jurul Proiectului PL-x Nr. 668/2018 este profund îngrijorătoare. Adoptarea pe grabă a acestor schimbări semnificative de politică, fără o consultare și un dialog suficient cu experții de mediu și a comunităților locale demonstrează o nerespectare a principiilor democratice și a vocilor celor care vor fi direct afectați de aceste schimbări.

Solicit o revizuire cuprinzătoare a Proiectul de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu implicarea activă a experților de mediu, a comunităților locale și a organizațiilor societății civile.

Este esențial să ne asigurăm că orice modificări aduse legilor privind spațiile verzi se bazează pe dovezi științifice riguroase, sunt aliniate cu obiectivele de dezvoltare durabilă și protejează interesele generațiilor actuale și viitoare.

Chiar dacă ei cred că mi-au pus azi pumnul în gură, înlăturându-mă din comisia de mediu, vă asigur că voi monitoriza îndeaproape tot ceea ce această comisie, subjugată de PNL și PSD, pune la cale împotriva intereselor poporului român.“

Actualitate