Constanța

RAJA: Se oprește apa în Constanța, de miercuri noapte. Ce cartiere vor fi afectate

Cinci cartiere din Constanța și localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord nu vor avea apă miercuri noapte și întreaga zi de joi.

Scris de 
 pe data 
17 octombrie, 2022

RAJA anunță că de miercuri noapte se oprește apa în Constanța și în 4 localități limitrofe, timp de 14 ore.

În perioada 19 octombrie 2022, ora 22.00 – 20 octombrie 2022, ora 12.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 800 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu (zona Star 2000) din Municipiul Constanța.

Intervențiile sunt executate în cadrul Contractului de lucrări CL32 – “Reabilitare conducte aducțiune Constanța” în valoare de aproape 40 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

• Cartierul Medeea;

• Cartierele Anda, CET, Viile Noi și Sere;

• Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

• Zona Industrială și Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;

• Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

• Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

Ținând cont de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, reluarea furnizării apei se va face treptat în fiecare sector afectat, în funcție de configurația rețelei în zona de distribuție.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”, se arată în comunicatul RAJA.

Actualitate