Externe

Regele Thailandei s-a însurat cu șefa echipei sale de bodyguarzi. În 2014 era stewardesă, în 2016 general, iar acum a devenit regină

Regele Thailandei s-a căsătorit cu șefa echipei sale de bodyguarzi și i-a acordat titlul de regină, potrivit unui comunicat al Casei Regale, citat de BBC News.

Scris de 
 pe data 
2 mai, 2019

Anunțul surprinzător al Casei Regale din Thailanda a venit cu puțin timp înainte de organizarea ceremoniei de încoronare a noii regine, care va avea loc sâmbătă. Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său, transmite digi24.ro.

El a mai fost căsătorit de trei ori până acum, dar a divorțat de fiecare dată, și are șapte copii din cele trei căsnicii.

„Regele Maha Vajiralongkorn a decis să o promoveze pe Generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regală, la statutul de Regina Suthida, iar ea va deține un titlu și statut regal, devenind astfel parte din familia regală”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Regina Suthida este partenera de viață a regelui de mai mulți ani, iar cei doi s-au afișat adeseori în public, deși relația lor nu a fost niciodată făcută oficială.

În imaginile surprinse la ceremonia de căsătorie dintre cei doi, difuzate de Thai TV, regele toarnă apă sacră pe capul reginei, apoi cei doi semnează actele pentru căsătorie.

In this photo released by Bureau of the Royal Household ,Thailand’s King Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, left, sits with Queen Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya at Ampornsan Throne Hall in Bangkok, Thailand, Wednesday, May 1, 2019.Thailand’s King Maha Vajiralongkorn, who will have his official coronation on Saturday, has appointed his consort as the country’s queen. An announcement Wednesday in the Royal Gazette said Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya is legally married to the 66-year-old king, and is now Queen Suthida. (Bureau of the Royal Household via AP)

În 2014, actuala Regină Suthida, o fostă însoțitoare de zbor a Thai Airways, a devenit comandantul unității de bodyguarzi a regelui. Ea a devenit în decembrie 2016 general de armată.

Actualitate