Constanța

Schema de făcut bani prin procese cu Primăria Constanța. Cum au câștigat părinții șefei de la Juridic 100.000 de euro

Irina Roxana Pînzariu (dreapta). Sursa foto: Info-sud-est.ro

O anchetă jurnalistică a celor de la info-sud-est.ro scoate la suprafață o schemă din Primăria Constanța prin care persoane apropiate unor angajați din instituție au ajuns să câștige sute de mii de euro din bani publici. O familie a dat în judecată Primăria Constanța, iar instituția a pierdut procesul intenționat.

Scris de 
 pe data 
2 aprilie, 2019

Primăria Constanța trebuie să plătească penalități în valoare de 100.000 de euro către o familie care, în 2012, pe vremea lui Radu Mazăre, a dat în judecată instituția pentru că nu erau lăsată să construiască un bloc de 4 etaje.

Primăria nu s-a apărat în instanță: nu a depus întâmpinare, nu a făcut recurs și a pierdut procesul definitiv, iar judecătorii au obligat administrația să elaboreze PUZ pentru soții Nicolae și Georgeta Puiu. Șefa Serviciului Juridic, care coordona apărarea primăriei, era chiar fiica soților Puiu: Irina Roxana Pînzariu, transmite info-sud-est.ro

Irina Roxana Pînzariu a condus Serviciul Juridic din cadrul DAPL până în februarie 2014, atunci când a devenit șefa întregii Direcții. În cazul de față, fiica trebuia să se judece cu tatăl său în instanță. Ea trebuia să apere primăria, el trebuia să-și apere interesele imobiliare. În cele din urmă, lucrurile au ieșit bine doar pentru tatăl ei.

Timp de trei ani, Primăria Constanța nu a pus în executare hotărârea judecătorească, fapt ce a generat penalități. Când au tras linie, familia Puiu câștigase penalități de 100.000 de euro.

Actualul primar, Decebal Făgădău susține că nu a știut nicio clipă că soții Puiu sunt părinții șefei de la Juridic și că a aflat acest lucru de la jurnaliști. Edilul spune că la rândul său trebuie să plătească o amendă de 100.000 de euro în cazul Puiu, deși, după ce a ajuns primar și a aflat de sentința definitivă, a încercat de mai multe ori să pună în executare hotărârea judecătorească.

Mai multe detalii și întreaga investigație AICI.

 

Actualitate