Constanța

Se strică vremea la Constanța. Weekend cu ploi și primele temperaturi sub 0 grade C

Scris de 
 pe data 
16 noiembrie, 2023

Iarna va reveni în acest weekend, iar la munte, unde este deja strat consistent de zăpadă, va continua să ningă, în timp ce temperaturile vor fi ușor sub cele normale acestei perioade, a declarat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

„Pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri. Ninsorile vor continua la munte, în weekend. Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea la Constanța

La Constanța vremea se va strica în acest weekend, fiind așteptate ploi însemnate cantitativ atât sâmbătă, cât și în ziua de duminică. Va ploua pe arii extinse, iar temperaturile vor scădea, mai ales duminică și luni, când maximele nu vor mai trece de 7 grade C.

De asemenea, tot la sfârșitul săptămânii acesteia și începutul următoarei, la Constanța se vor înregistra și primele temperaturi negative, cu minime de -1 grad C noaptea.

De săptămâna viitoare, de marți, miercuri, cresc temperaturile și vor fi apropiate de normalul termic specific perioadei. Vor fi ziua maxime de 13 grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi între minus 5 grade în depresiuni și 5 grade pe litoral.

Actualitate