Actualitate Politică

Stelian Ion: Cerem Avocatul Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG-ul privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

Stelian Ion
Scris de 
 pe data 
11 martie, 2024

Alianța Dreapta Unită a cere Avocatului Poporului să atace de urgență la CCR OUG-ul cu Comasarea alegerilor. De asemenea, Stelian Ion, președintele USR Constanța, anunță că, împreună cu Forța Dreptei și PMP au înaintat către prefectul Județului Constanța un document prin care solicită Guvernului corectarea textelor din OUG nr. 21/2024 astfel încât toate partidele care au reprezentanți în Parlamentul European să poată avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile din iunie 2024.

„Ordonanța lui Ciolacu nu este dată pentru a face economii la buget sau pentru a le fi mai ușor oamenilor să voteze.

Singurul scop al acestei OUG este ca PSD și PNL, devenite partid unic, să se agațe de putere și să își împartă țara.

Liderii alianței Dreapta Unită au fost astăzi la Avocatul Poporului să depună solicitarea de a ataca ordonanța de urgență la Curtea Constituțională, singura persoană care poate face acest lucru, pentru că nu este vorba de o lege adoptată de Parlament.

Îi amintim doamnei Renate Weber inclusiv deciziile CCR anterioare, prin care a declarat neconstituționale modificări aduse legilor electorale în anul alegerilor.

De asemenea, împreună cu PMP Constanța și Forța Dreptei Constanța, am înaintat către Prefectul Județului Constanța un document prin care am solicitat Guvernului corectarea textelor din OUG nr. 21/2024 astfel încât toate partidele care au reprezentanți în Parlamentul European să poată avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile din iunie 2024.“

Actualitate