Constanța

Teodosie și-a făcut mansardă la Palat fără autorizație? Sau Felicia Ovanesian e mincinoasă?

sursa foto: Claboo Media

Teodosie este acuzat de Primăria Constanța că și-a construit mansarda de la Palat în 2007 fără autorizație.

Scris de 
 pe data 
20 octombrie, 2022

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a declarat marți, 18 octombrie, că Arhiepiscopia Tomisului a efectuat în anul 2007 lucrări de mansardare a podului Palatului Arhiepiscopal fără a solicita vreo autorizație.

Din verificările efectuate până în acest moment, nu există autorizație de construire sau nu a existat pentru podul clădirii de pe Arhiepiscopie. Din informațiile obținute în cursul zilei de ieri, care le puteți verifica pe Google, supraetajarea a fost edificată în anul 2007 sau în jurul anului 2007. În evidențele primăriei, pentru locația Arhiepiscopiei nu mai există vreo autorizație emisă pentru construire din anul 2000”, a spus Ovanesian, citată de adevarul.ro.

Reamintim faptul că în urma incendiului de sâmbătă noapte, acoperișul și mansarda Palatului Arhiepiscopal au ars în întregime.

foto: antena3.ro

„Felicia Ovanesian furnizează presei informații false”

De partea cealaltă, Arhiepiscopia o acuză pe Felicia Ovanesian că „furnizează informații false”:

„Felicia Ovanesian furnizează presei informații false

Arhiepiscopia Tomisului constată, cu uimire, că city-managerul municipiului Constanța Felicia Ovanesian a lansat informații false cu privire la instituția noastră. Astfel:

1. Referindu-se la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că acesta ar fi fost „supraetajat în anul 2007”. În realitate, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată. Anexăm fotografii de epocă care demonstrează că acoperișul și podul clădirii a existat dintotdeauna acolo legal, de la construcția ei (1932) și cât timp a fost muzeu sau bibliotecă. Referitor la eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului, autoritățile abilitate pot cerceta legalitatea acestora. Termenul „mansardă” a fost folosit imprecis în noaptea incendiului, întrucât la ultimul etaj al clădirii se află chiliile călugărilor (tot din 1932), despre care am avut informația inițială că ar fi fost afectate de incendiu. Acolo este mansarda (nu podul) evidențiată și în planurile de origine ale clădirii. Ele nu sunt afectate de incendiu, ci de apa folosită la stingerea incendiului, chestiune precizată deja.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri incredibile… De la ce a pornit incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului. Doi călugări ar fi implicați

2. Despre parohia „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din zona Boema a afirmat că: „nu a făcut niciodată o cerere de intrare în legalitate”. Parohia a făcut în repetate rânduri această cerere (2012,2015,2016,2017,2018), ultima fiind depusă chiar anul acesta, în luna august (le anexăm spre edificare).

3. Referitor la bisericile din municipiul Constanța a afirmat că: „mare parte din ele sunt edificate fie fără autorizație, fie cu nerespectarea autorizației”. Anterior afirmase că: „3-4 biserici nu au autorizație”. Creșterea artificială și falsificată a numărului de biserici presupus ilegaliste este o manipulare a opiniei publice în sensul blamării și arătării cu degetul a Arhiepiscopiei Tomisului ca fiind o instituție ilegalistă, lucru care s-a mai întâmplat în comunism și alte regimuri dictatoriale.

Ne întrebăm și noi cât de etic este felul în care doamna city-manager înțelege să furnizeze informații presei”.

Actualitate