Actualitate Constanța

VIDEO. Autospecială ISU Dobrogea, defectată în timpul unei intervenții, cu o zi înainte de tragedia de pe bulevardul Mamaia

După tragedia de la Constanța, unde o femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 6, sub privirile neputincioase ale pompierilor, ies la suprafață tot mai multe deficiențe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea. O autospecială veche de mai bine de 30 de ani, s-a defectat chiar în timpul unei intervenții la un incendiu.

Scris de 
 pe data 
18 februarie, 2021

Modul în care au acționat pompierii în cazul incendiului de pe bulevardul Mamaia, de pe 16 februarie, a scos la iveală că ISU Dobrogea nu are în dotare o pernă pneumatică, iar în tot orașul există doar o autoscară. De asemenea, s-a constatat că pompierii intervin târziu, cu autospeciale foarte vechi, de pe vremea lui Ceaușescu, ce reduc foarte mult timpii de deplasare până la locul incendiului.

Cu o zi înainte de tragedia din Constanța, pe 15 februarie, pompierii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din comuna Corbu.

scroll mai jos pentru video

Potrivit pompierilor, cauza incendiului a fost o defecțiune la o centrală termică. S-a intervenit cu două autospeciale și, preventiv, o mașină a Serviciului de Ambulanță.

În drum spre locul deflagrației, una dintre autospecialele ISU Dobrogea s-a defectat chiar în mijlocul comunei, pe DJ 266. Momentul a fost surprins de un trecător, care a filmat cu telefonul mobil.

Din imagini se poate vedea cum pompierii dau târcoale în jurul mașinii, ce nu are nici măcar girofarul în funcțiune, în timp ce ceilalți participanți la trafic sunt nevoiți să ocolească autospeciala.

Am contactat ISU Dobrogea pentru mai multe detalii legate de acest incident, însă până la momentul publicării acestui articol, singura informație oferită a fost confirmarea că pompierii au avut o intervenție de stingere a unui incendiu în Corbu și că operațiunea s-a desfășurat cu succes.

Potrivit rapoartelor de achiziții publice, doar în luna octombrie 2020, ISU Dobrogea a cheltuit un total de 64.000 de lei (13.000 de euro) pentru serviciile de reparații și întreținere ale mașinilor plus combustibil.

În prezent, cinci dintre autospecialele din dotarea ISU Dobrogea au o vechime de peste 30 de ani. Pompierii constănțeni dispun doar de două autospeciale dotate cu scară autorulantă, dintre care una este defectă.

Actualitate