Actualitate Constanța

VIDEO. Legea, călcată în picioare la noua procesiune a lui Teodosie. Sub ochii autorităților, preoții nu au purtat măști în timp ce oamenii s-au înghesuit să pupe moaște

Într-o nouă demonstrație de sfidare a regulilor în plină pandemie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a organizat o procesiune religioasă cu alai pe unul dintre bulevardele Constanței. În frunte cu șeful lor, preoții au ignorat orice măsură de distanțare și protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, totul sub ochii reprezentanților autorităților trimise să „vegheze“ la buna desfășurare a evenimentului.

Scris de 
 pe data 
10 februarie, 2021

Având autorizația primarului Vergil Chițac, care a dat undă verde pentru desfășurarea procesiunii, spre indignarea șoferilor participanți la trafic, ÎPS Teodosie a blocat întreaga arteră de pe bulevardul Tomis, de la intrarea în Constanța dinspre orașul Ovidiu. În timp ce preoții și enoriașii au mers pe jos, Teodosie a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal.

Motivul pentru care Arhiepiscopul Tomisului a fost, din nou, lăsat să sfideze regulile în pademie, l-a reprezentant sărbătorirea Sfântului Haralambie. Alaiul s-a deplasat de la intrarea în oraș până la biserica de pe bulevardul Tomis, construită ilegal, pentru care preotul paroh a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Atât Teodosie, cât și soborul de preoți, au ales să nu poarte măști de protecție. De asemenea, credincioșii au ajuns la biserica Sf. Haralambie, unde s-au rugat și, fără nicio reținere, au sărutat bucuroși icoanele și moaștele. La final, oamenii s-au înghesuit pemntru a primi o porție de mâncare.

În ciuda încălcărilor evidente ale Legii și a nerespectării regulilor impuse de pandemia de COVID-19, niciunul dintre organizatorii sau participanții la eveniment nu a fost sancționat de către autoritățile prezente la fața locului.

Actualitate