Având autorizația primarului Vergil Chițac, care a dat undă verde pentru desfășurarea procesiunii, spre indignarea șoferilor participanți la trafic, ÎPS Teodosie a blocat întreaga arteră de pe bulevardul Tomis, de la intrarea în Constanța dinspre orașul Ovidiu. În timp ce preoții și enoriașii au mers pe jos, Teodosie a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal.

Motivul pentru care Arhiepiscopul Tomisului a fost, din nou, lăsat să sfideze regulile în pademie, l-a reprezentant sărbătorirea Sfântului Haralambie. Alaiul s-a deplasat de la intrarea în oraș până la biserica de pe bulevardul Tomis, construită ilegal, pentru care preotul paroh a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Atât Teodosie, cât și soborul de preoți, au ales să nu poarte măști de protecție. De asemenea, credincioșii au ajuns la biserica Sf. Haralambie, unde s-au rugat și, fără nicio reținere, au sărutat bucuroși icoanele și moaștele. La final, oamenii s-au înghesuit pemntru a primi o porție de mâncare.

În ciuda încălcărilor evidente ale Legii și a nerespectării regulilor impuse de pandemia de COVID-19, niciunul dintre organizatorii sau participanții la eveniment nu a fost sancționat de către autoritățile prezente la fața locului.

(Visited 692 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.