Actualitate Constanța

VIDEO. Mesajul unor protestatari de la Prefectură pentru constănțeni: „Care nu vine, mă-sa-i curvă!“

Câteva sute de persoane au participat duminică, 28 martie, la un protest în fața Prefecturii Constanța, organizat împotriva noilor măsuri de prevenire a răspândirii a virsului SARS-CoV-2. Printre aceștia s-au aflat și câțiva reprezentanți ai lăutarilor, afectați financiar de măsurile restrictive din pandemie.

Scris de 
 pe data 
29 martie, 2021

Într-un live făcut pe Facebook din fața Prefecturii, unul dintre lăutari, însoțit de câțiva prieteni de-ai săi, i-a îndemnat pe constănțeni și pe colegii de breaslă să vină și să protesteze alături de ei.

Scroll mai jos pentru video

„Noi suntem aici, fraților, v-așteptăm!“, a spus cel care a făcut transmisiunea. „A venit chiar și Poliția să ne păzească“, a adăugat unul dintre prietenii săi.

Îndemnați să spună și ei ceva în fața camerei telefonului, unul dintre cei prezenți a spus „Hai, Ceaușescu!“, iar în completarea sa, un altul a adăugat „care nu vine, mă-sa-i curvă!“, moment în care s-a strigat „Corect!“. Îndemnul a continuat pe tot parcursul filmării, în cadru apărând și persoane care nu purtau mască de protecție.

Amintim că în cursul protestului de duminică, oamenii au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care „Masca jos”, „Jos Guvernul”, „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, „Jos criminalii”, ei continuând să mărşăluiască pe străzile oraşului, transmiţând acelaşi gen de mesaje.

Acţiunea de protest a avut loc sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor.

În cursul zilei de luni, 29 martie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a anunțat că au fost date 102 amenzi, în valoare de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți.

„Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun“, se arată într-un comunicat transmis de IJJ Constanța.

Actualitate