Pe imaginile apărute inițial în spațiul public, se vede doar acțiunea de intervenție a Poliției pentru imobilizarea unuia dintre scandalagii care au refuzat să se legitimeze.

Câteva ore mai târziu, au apărut declarații și imagini care prezintă o cu totul altă poveste față de cea pe care indivizii amendați au vrut să o lanseze în spațiul public. Mai mult, unul dintre protagoniști este regizor, iar soția sa se recomandă ca fiind jurnalist.

„Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist. 

Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului și suntem în permanent contact cu autoritățile”, au transmis reprezentanții Kaufland.

Polițiștii confirmă punctul de vedere al reprezentanților Kaufland, potrivit cărora, cele trei persoane au pregătit cu mare atenție scandalul din fața magazinului.

”La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.“, a transmis Poliția Capitalei.

După ce întreg scandalul a devenit public, cei doi soți apar într-o filmare urcată pe YouTube din care se poate vedea că momentul în care se contrazic cu agenții de pază este filmat de o altă persoană, care era pregătită pentru a captura imaginile. Aceeași persoană, care ține în mână o cameră de filmat profesională, apare și pe imaginile camerelor de supraveghere ale magazinului.

De asemenea, filmarea cameramanului a surprins și încercările polițiștilor de a se înțelege calm cu protagoniștii.

Pe durata stării de alertă, persoanele sunt obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile închise, iar accesul în magazine, instituţii şi alte locaţii închise se face după ce se măsoară temperatura.

Medicul Alexandru Rafila a explicat că la intrarea în magazine și instituții nu se face termoscanare, ci doar se măsoară temperatura. Alexandru Rafila precizează că măsurarea temperaturii trebuia luată după ce se făcea o campanie de informare.

“Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată.

Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane”, a declarat Rafila la Digi24.

 

(Visited 1.265 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.