Directorul și celebra soprană Daniela Vlădescu a publicat pe contul ei o postare în care face apel la publicul constănțean pentru salvarea teatrului pe care îl conduce.

Vă rog să cumpărați, fiecare dintre dumneavoastră, măcar un bilet de 15 lei la spectacolele noastre din lunile octombrie, noiembrie, decembrie. Nu știu și nu vreau să cerșesc, dar este singura posibilitate ca orașul Constanța să nu piardă o instituție de tradiție a spectacolului muzical coregrafic și să nu piardă și dreptul la cultură. Oameni minunați au susținut cu pasiune și talent această instituție. Nu există în lume un oraș mare, bogat și cu oameni frumoși, care să nu aibă instituții de spectacol muzical. Meritați accesul la cultură!“, a scris Daniela Vlădescu.

În aceeași postare, managerul TNOB „Oleg Danovski“ evidențiază problemele financiare cu care s-a confruntat instituția de-a lungul anilor, cele mai mutle fiind cauzate de ignoranța și lipsa de sprijin din partea autorităților.

În prezent, teatrul se află în subordinea Ministerului Culturii, unde a fost trecut din 2010. „Prima jumătate a anului 2017 am trăit cu spaima neputinței din pricina bugetului alocat, fără a se ține seama de realitățile teatrului nostru – organigrama necuviincios de mică și munca infernală și de înalta ținuta (140 – 160 spectacole anual). Apoi a aparut un nou ministru, la jumatatea anului 2017, domnul Lucian Romascanu. S-a informat, a înțeles, ne-a ajutat și a fost schimbat la începutul anului 2018. Acum, în an Centenar, în loc să sarbătorim, ca totate instituțiile de cultură din țară, dăruim și noi jertfa noastră: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. Și, ca toți martirii, vă asigurăm că ne-am facut datoria cu prisosință“, a mai spus Daniela Vlădescu.

Dacă vreți să sprinijiți TNOB „Oleg Danovski“ și să mergeți la spectacolele din actuala stagiune, pe site-ul oficial găsiți programul complet. Click AICI

Mai jos puteți citi postarea integrală a sopranei Daniela Vlădescu:

 

(Visited 7.834 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.