Campania de strângere de fonduri a fost începută pe 19 aprilie, fiind inițiată pe rețeaua de socializare Facebook de Bogdan Drugă. Constănțeanul este fost jandarm și este stabilit de mai mulți ani în Italia. Bărbatul a reușit să strângă aproximativ 1.300 de euro de la 80 de persoane.

În urma unor sesizări, polițiștii au început verificările și au constatat că sunt câteva nereguli în spatele campaniei lui Drugă.

Polițiștii Secției 3 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi inițiat, pe o rețea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanța. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menționat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetățenii pentru a obține foloase patrimoniale injuste. (…) Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de inițiative”, au transmis polițiștii constănțeni.

De asemenea, într-un anunț postat pe Facebook, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au transmis că nu sunt implicate în nicio strângere de fonduri, aceasta nefiind autorizată de vreo autoritate publică.

Ne dezicem în totalitate de iniţiativele care există în spaţiul public privind colectarea de sume de bani pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. MDRAP, prin CNI, depune toate eforturile astfel încât o nouă procedură de achiziţie publică să fie demarată în cel mai scurt timp posibil.

În acest sens a fost emis avizul interministerial privind reavizarea obiectivului şi urmează să fie emisă hotărârea de guvern de reavizare a indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, precizăm că finanţarea acestui obiectiv de investiţii este asigurată conform prevederilor legale şi nu are legatură cu colectarea de sume de bani prin intermediul diverselor asociaţii sau strângeri de fonduri pe pagini de Facebook.

Pe această cale recomandăm tuturor persoanelor interesate de acest obiectiv de investiţii să urmărească atât site-ul, cât şi pagina noastră de Facebook, dar şi pe cele ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru o bună informare şi pentru a afla ultimele detalii legate de derularea acestui proiect“, transmit cele două instituții.

Cu toate acestea, Bogdan Drugă susține că intenția lui este onestă și că demersul său nu este o escrocherie.

Sper că voi reuşi să mobilizez comunitatea şi să facem presiune pe autorităţi, pentru a repara acest simbol al oraşului meu, Constanţa. Vreau să înfiinţez o asociaţie care să se ocupe de monument, aşa cum se practică în străinătate. De ce acolo se poate şi aici nu? Fac asta pentru că-mi pasă şi pentru că-mi plânge sufletul când văd Cazinoul distrus“, a declarat Drugă, citat de Adevărul.

 

(Visited 204 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.