Constanța

Ce evenimente a organizat Primăria Constanţa pentru 1 decembrie, Ziua Naţională a României

Primăria Constanţa anunţă că Ziua Marii Uniri va fi sărbătorită cu o serie de evenimente printre care şi o paradă militară la care vor participa peste 450 de cadre şi un foc de artificii.

Scris de 
 pe data 
25 noiembrie, 2022

Joi, de 1 decembrie, constănţenii vor putea participa la o serie de evenimente organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Primăria informează că, începând cu ora 09:00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, va avea loc o ceremonie militară și religioasă pentru a rememora eforturile unor generații întregi de patrioți din toate regiunile istorice românești, dublate de jertfele de sânge ale ostașilor români pe câmpurile de luptă ale Marelui Război, care au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Paradă militară

De la ora 11:00, peste 450 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Poliția Locală, la care se alătură militari străini și un grup de cercetași, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice vor participa la Parada Militară organizată pe bulevardul Tomis. De asemenea, vor evolua și 6 aeronave.

Toţi cei prezenți la eveniment vor primi stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei va fi prezentat un spectacol de artificii de zi.

Antrenamentul general pentru organizarea manifestărilor se va desfășura luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09.00 – 13.00.

Actualitate