Actualitate Constanța

Forța Dreptei: „Anularea parcării gratuite în weekend, o altă modalitate prin care Chițac vrea să gonească turiștii din Mamaia “

Scris de 
 pe data 
5 mai, 2023

Începând cu 1 iunie, conform Regulamentului în vigoare, parcarea în Constanța și stațiunea Mamaia nu va mai fi gratuită în weekend. De asemenea, o parte din Mamaia va avea tarif de Zona 2 și tarif de Zona 0 pentru anumite porțiuni din stațiune. Reprezentanții Forța Dreptei Constanța consideră că menținerea taxei de parcare și în weekend nu este justificată, fiind o măsură luată în detrimentul stațiunii și că turiștii vor fi, din nou, goniți.

Nu putem fi de acord cu taxarea și impozitarea excesivă, mai ales când acestea nu sunt justificate“, spune Eduard Niță (Forța Dreptei Constanța). „Anularea gratuității în weekend este o măsură luată în detrimentul stațiunii Mamaia, o altă modalitate prin care Vergil Chițac vrea să gonească turiștii, așa cum a făcut-o și în sezonul trecut. În loc să repare imaginea șifonată a stațiunii Mamaia, primarul se încăpățânează și peristă într-un demers aberant, fără să țină cont de contextul dezastruos în care ne aflăm.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Eforie, unde prin coincidență locuiește și primarul Vergil Chițac, a fost, în 2022, una dintre cele mai de succes stațiuni de pe litoral, iar acolo nu sunt taxe de parcare. De asemenea, mai este și Mamaia Nord-Năvodari, zonă care face concurență directă stațiunii Mamaia și care, la fel, nu are taxe de parcare la nivelul practicat de Chițac.

Am ajuns un oraș al gropilor și al șantierelor interminabile. Deja pierdem finanțările europene pe bandă rulantă, constănțenii sunt cu nervii întinși la maximum, turiștii se orienteză către alte destinații, însă ne putem „lăuda” că stăm bine la capitolul taxe“, a mai completat Niță.

Amintim că, spre deosebire de anul trecut, stațiunea Mamaia este încadrată ca Zona 2. Excepţie fac parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 – de la Castel pana la hotel Iaki – zona Pasarela hotel Rex, zona Summerland, care vor fi considerate Zona 0 doar în perioada 1 iunie – 31 august.

Tarifele de parcare diferă în funcție de zonă, după cum urmează:
Zona 0 – 4 lei
Zona 1 – 3 lei
Zona 2 – 1 leu

Teoretic, primele 30 de minute sunt gratuite, însă nu există nicio procedură pentru ca șoferii să beneficieze cu adevărat de gratuitate doar în acest interval. Practic, din tariful de parcare al primei ore se scade jumătate, echivalentul celor 30 de minute gratuite.

Actualitate