Practic, cei doi senatori vor ca persoanele care au dreptul la mai multe tipuri de pensii speciale să le poată cumula, transmite adevarul.ro

Chițac și Sălan au cerut abrogarea unui alineat din proiectul de lege al unei ordonanţe de urgenţă (103/2017), ce prevedea următorul fapt: „Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea mai multor pensii de serviciu/indemnizaţie pentru limita de vârstă, reglementate de legi cu caracter special, optează pentru obţinerea uneia dintre acestea“. În acest mod ar fi eliminată prevederea privind obligativitatea alegerii între o pensie specială sau alta.

Beneficiarii acestui proiect de lege, aflată la un pas de a trece în Senat, sunt chiar Chițac și Sălan. Atât membrul PSD, cât și fostul liberal au activat ca și cadre miliatare, Sălan fiind un beneficiar al unei pensii speciale ca urmare a carierei de 30 de ani din cadrul Jandarmeriei, iar Chițac contraamiral trecut în rezervă în 2016. Amândoi fiind acum parlamentari, datorită legii propuse de ei, vor avea dreptul la două pensii speciale.

Citește și:  PENTRU CINE VREA SENATORUL CHIȚAC ÎNCĂ O PENSIE SPECIALĂ

Întrebat dacă e moral ca un asemenea amendament să fie depus chiar de persoane care ar putea să ia două pensii de serviciu, Chiţac a declarat pentru adevărul.ro: „E moral. Sunt parlamentari care au avut o carieră militară, apoi una civilă. Au stat unul sau două mandate în Parlament“, subliniind că nu pare să fie în regulă ca un parlamentar care e şi profesor universitar să poată avea dreptul la mai multe venituri, în timp ce un fost cadru militar să fie pus să aleagă între cele două.

Foarte important, potrivit declarației de avere, senatorul Vergil Chițac are, pe lângă indemnizația de parlamentar, o pensie de aproximativ 7.000 lei. În aceste condiții, e lesne de înțeles de ce nu se ajunge cu banii.

Articol complet AICI

 

(Visited 2.654 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.