Actualitate Constanța

„O altă piatră grea pusă la gâtul turismului din Constanţa“. Chiţac a băgat pe blat o nouă taxă în Mamaia

Până în luna iulie, constănțenii cu domiciliul în staţiunea Mamaia sunt obligați să plătească o taxă de 200 lei pe an pentru „promovarea litoralului“. Taxa, inventată iniţial de fostul primar Radu Mazăre, a fost reintrodusă de primarul Vergil Chiţac fără niciun anunţ sau consultare publică.

Scris de 
 pe data 
3 martie, 2023

O nouă taxă în Mamaia. Chiar dacă prestează sau nu activităţi turistice, orice persoană fizică, cu domiciliul sau care deţine o locuinţă în staţiunea Mamaia sau Satul de Vacanţă, va trebui să scoată din buzunar 200 de lei pe an pentru a plăti noua taxă introdusă de primarul Vergil Chiţac.

Taxa trebuie achitată până la 1 iulie, iar valoarea acesteia creşte în funcţie de activitatea prestată. Cei care deţin cluburi sau cazinouri vor trebui să plătească 4.000 de lei, în timp ce proprietarii unităților de alimentație publică din incinta structurilor de cazare au de achitat 3.5000 de lei.

Banii încasaţi de pe urma acestei taxei se vor duce către Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța.

Lăsând deoparte modul mişelesc şi măzărist prin care domnul Chiţac a decis să acţioneze, această taxă se va reflecta şi mai mult în preţurile practicate în Mamaia – ce oricum este cea mai scumpă destinaţie de vacanţă. Acest demers ne demonstrează, din nou, că avem un primar rupt de realitate, incapabil să conştientizeze pe deplin consecinţele deciziilor sale“, a declarat Cristian Tănase, secretar general Forţa Dreptei Constanţa.

Mamaia, absentă de la Târgul de Turism al României

După ce anul trecut a gonit turiştii cu acele tarife aberante pentru parcări, acum domnul Chiţac vine şi pune o nouă piatră grea la gâtul turismului din Constanţa“, a mai spus Tănase. „Şi ca tacâmul să fie complet, primarul a anunţat public că, în curând, toată Mamaia va fi transformată în şantier. Ne putem da seama ce înseamnă acest lucru sub administraţia Chiţac, dacă ne uităm la cum arată acum oraşul“.

Cristian Tănase a subliniat şi faptul că staţiunea Mamaia a lipsit în acest an de la Târgul de Tursim al României. „Chiţac şi ai lui se pricep să taxeze şi să distrugă. Strâng bani de promovare şi nu promovează nimic. Este inacceptabil ca o staţiune precum Mamaia să fie absentă de la Târgul de Turism şi consider că acesta este un alt semnal de alarmă, un al motiv pentru care constănţenii ar trebui să se gândească de două ori când domnul Vergil Chiţac va veni să le ceară votul!“.

Actualitate