„Prima jumătate a Pasajului Cumpenei, porţiune pe care se lucrează în acest moment, va fi gata în cel mult trei săptămâni. Muncitorii montează acum ultima bucată din parapetul marginal care va avea şi funcţie de antifonare, iar în scurt timp se va turna asfaltul”, anunță Primăria Constanța pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Rădulescu-proiectant: “Podul are lungimea totală de 320 de metri. S-a montat parapetul pe aproximativ 240, 250 de metri, deci mai sunt cam 60-70 de metri de parapet antifonant de montat. Constructorul are în plan ca în scurt timp să toarne cele 540 de tone de asfalt, pe actuala structură de suprabetonare. Este vorba despre un asfalt special care va fi turnat în două straturi. După turnarea asfaltului, va fi montată partea de material special, antifonant, adică, pe structura metalică se montează nişte plăci transparente și apoi vor fi montate rosturile de dilataţie iar apoi se va trece la darea în circulaţie a actualei jumatăţi pe care se lucrează, se mută circulația pe partea pe care se lucrează acum și se intră pe cealalată jumatate, prin scoaterea liniei de tramvai care există acolo, demontarea vechilor parapete și a stâlpilor de iluminat și toate acele operaţiuni care s-au făcut și pe partea pe care se lucrează acum”.

Lucrările trebuiau finalizate în aprilie

Pe 15 aprilie 2017 începeau lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei, Primăria Constanța anunțând un termen de finalizare de cel mult 12 luni de zile. Proiectul, în valoare de 7,5 milioane de lei, era câștigat de firma Mobitom, o societate apropiată de PSD și controlată, nu până de mult, de Mazăre și Constantinescu.

Primarul Decebal Făgădău dădea atunci asigurări că podul va fi gata chiar mai repede decât termenul prevăzut în contract și că, în niciun caz, podul de la butelii nu va avea soarta podului de la Agigea.

Numai că, doar câteva luni mai târziu, în septembrie 2017, primarul Decebal Făgădău anunța sistarea lucrărilor. „Pe măsură ce lucrările au înaintat și decopertarea a continuat, s-a văzut că era necesară o revizuire a proiectului tehnic. Adică lucrurile erau mai serioase. Ați văzut, a durat foarte mult actualizarea proiectului tehnic, firma are ordin de sistare; din momentul în care ne-a semnalat aceste neconcordanțe între proiectul tehnic și realitatea din teren noi am dat ordin de sistare. În nici un caz lucrarea nu se va termina anul acesta, este exclus. Sper, cu eforturi din partea constructorului și a întregii echipe de proiect, să finalizăm proiectul până la mijlocul verii viitoare’, a declara atunci primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Acum, Primăria anunță un nou termen. Podul va fi gata nu în aprilie, ci în august, nu în întregime, ci doar pe jumate.

(Visited 535 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.