Artizanul planului este nimeni altul decât confidentul lui Dragnea, Darius Vâlcov, cel condamnat la 8 ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat și corupție.

De aceea, pe toate planurile, PSD atacă BNR și pe guvernatorul Mugur Isărescu, pe care încearcă să îi scoată răspunzători pentru creșterea ROBOR-ului și devalorizarea monedei naționale. În realitate, Dragnea și Vâlcov nu încearcă decât decredibilizarea lui Mugur Isărescu, pentru a-l înlătura de la conducerea BNR. Lucru care se va și întâmpla în scurt timp, după cum a anunțat chiar Vâlcov duminică seară.

Acesta i-a transmis direct lui Mugur Isărescu, în cadrul unei emisiuni TV, că nu mai are dreptul la un nou mandat de guvernator al BNR. „Și domnul Isărescu, și eu nu putem să țintim acest post pentru că, în momentul în care ai niște probleme nerezolvate din spate, este bine să nu te duci să încerci la Banca Națională”, a afirmat Darius Vâlcov, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3.

Referirile de mai sus au fost făcute în contextul în care, în octombrie, sunt programate alegeri pentru Consiliul de Administrație al BNR și pentru poziția de Guvernator BNR.

Soluția ideală pentru PSD ar fi să scape mult mai repede e Isărescu, încercând în acest sens crearea unui conflict artificial între Parlament și șeful BNR. În acest sens, grupurile PSD și ALDE inventează tot felul de comisii de control și anchetă, încercând să îl aducă în boxa inculpaților pe Isărescu, unde să îi frângă gâtul la ore de maximă audiență.

Odată scăpat de Isărescu, Darius Vâlcov va putea prelua controlul BNR prin interpuși, astfel încât miliardele de euro din rezerva țării să ajungă la discreția sa și a lui Dragnea.

 

(Visited 295 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.