Actualitate Constanța

Puteți ajuta familiile afectate de incendiul din Km 5. A fost deschis un cont de donații

Pe numele Asociației de proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu, nr. 6 a fost deschis un cont bancar prin intermediul căruia oricine poate face donații pentru ajutorarea familiilor afectate de incendiul devastator de săptămâna trecută în urma căruia un blocul în care locuiau a fost distrus de flăcări.

Scris de 
 pe data 
20 decembrie, 2021

Orice contribuție în beneficiul asociației, ajută la revenirea cât mai rapidă a tuturor familiilor la ceea ce înainte cu trei zile era normalitate. Mulțumim!

Contul este următorul: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON”, au transmis reprezentanții asociației de proprietari.

Bilanțul întocmit de ISU Dobrogea:

  • Incendiul s-a produs la un bloc cu 162 de apartamente
  • 150 de apartamente au fost afectate
  • 35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu și erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
  • 37 auto distruse
  • 250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)

Primăria Constanța transmite că toate epavele mașinilor distruse în incendiu au fost ridicate de echipele Confort Urban, iar echipele de curățenie au început igienizarea zonei. De asemenea, au fost puse la dispoziția locatarilor containere de gunoi suplimentare pentru ca aceștia să poată arunca deșeurile strânse în urma curățeniei.

În continuare, angajații RAJA acționează pentru refacerea instalației de apă. Polițiștii locali și cei de la IPJ Constanța supraveghează în permanență imobilul afectat, atfel încât bunurile locatarilor să fie în siguranță.

De asemenea, cei care vor să ajute, pot face donații și pentru salvarea vieții lui Marian Cernica – singurul locuitor din blocul mistuit de flăcări, care a fost dus la spital în stare foarte gravă.

În prezent, bărbatul, care este cadru militar, este intubat cu arsuri pe 7% din suprafața corpului. Colegii săi fac un apel prin care cer ajutor financiar, pentru a îi salva viața. Detalii AICI

VIDEO. Imagini de pe camerele de supraveghere de la izbucnirea incendiului din Km 4-5. Doi tineri sunt căutați de autorități

Actualitate