Constanța

Radu Mazare va contesta la CEDO sentința de 9 ani de închisoare

Fostul primar al Constanței, Radu Mazare, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale, va contesta decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Anunțul a fost făcut de avocatul fostului edil în fața penitenciarului Rahova.

Scris de 
 pe data 
29 mai, 2019

La această plângere lucrează dejă o echipă de avocați.

Noi apreciem ca pe calea unei plângeri la CEDO putem să arătăm neajunsurile legale ale sentinței„, a explicat avocatul lui Mazăre.

De altfel, Radu Mazare anunța că intenționează sa faca acest demers înca din 21 mai. Atunci, fostul edil a dat primul său comunicat transmis după extradarea din Madagascar, în care spunea ca este mândru de tot ceea ce a făcut în viață și că, dupa ce a făcut pușcărie în Madagascar, va supraviețui și în închisorile din România.

Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar impotriva jurisprudentei si deciziilor CEDO de pana acum, dar, sigur, pana voi ajunge sa fiu judecat acolo, voi face puscarie. Ca si in cazul primarului Mircia Gutau! Eu consider ca nu asta este justitie. E doar o bataie de joc!„, susținea Radu Mazare.

 

Actualitate