Actualitate Constanța

Stelian Ion: „Constănțenii au ajuns să plătească incompetența lui Chițac din banii lor! Primarul peticește dezastrul cu 56 de milioane de lei de la bugetul local“

Stelian Ion, președinte USR Constanța. Captură video: Ordinea.ro
Scris de 
 pe data 
11 octombrie, 2023

În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, convocată marți, 10 octombrie, primarul Vergil Chițac a propus majorarea cu 56 de milioane de lei a fondurilor pentru principalele proiecte de mobilitate ale Constanței. Proiectul a trecut cu voturile consilierilor PSD și PNL. Voturile împotrivă au fost date de cei de la USR.

Concret, conform rezultatului, edilul va da mai mulți bani către firmele care efectuează lucrări pe principalele străzi și bulevarde ale orașului. Decizia vine în ciuda tuturor nemulțumirilor pe care constănțenii le manifestă față de modul în care sunt gestionate șantierele din oraș.

Este vorba despre proiectele „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR și staţiunea Mamaia”, „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” și „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei”.

Pentru fiecare proiect se va aloca o sumă suplimentară de 22 de milioane de lei. Confrom declarațiilor făcute de Vergil Chițac în cadrul ședinței, banii vor fi suportați de la bugetul local și din împrumutul de 250 de milioane de lei pentru care consilierii locali PSD și PNL au dat voturi favorabile în luna martie a acestui an.

Deputatul și președintele USR Constanța, Stelian Ion a reacționat la scurt timp după încheierea ședinței, declarând că toți constănțenii vor plăti din buzunarele lor pentru incompetența și bătaia de joc manifestate de primarul Vergil Chițac.

56 de milioane de lei – aceasta este suma colosală pe care primarul Vergil Chițac, cu votul consilierilor PSD și PNL, o va scoate din buzunarele constănțenilor pentru a suplimenta costurile majorate pentru lucrările de pe șantierele incompetenței.

Așa cum, recent, a tăiat 10 milioane de la învățământul preuniversitar, iată că nu are nicio reținere să taie de pe unde apucă, doar pentru a petici dezastrul pe care l-a creat.

Este clar că acest primar este împotriva acestui oraș, împotriva constănțenilor. În 2024 avem șansa să scăpăm de tot ceea ce înseamnă PNL și PSD din administrația Constanței.“, a transmis Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Actualitate