Constanța

Taxa de parcare în Mamaia și Constanța rămâne la fel. Consilierii PNL și PSD au votat împotriva propriilor amendamente

Sursa foto: Adevarul.ro

În cadrul unei ședințe extraordinare convocată de primarul Vergil Chițac, la care el a fost absent fiind plecat în concediu, consilierii municipali PNL și PSD nu au votat pentru suspendarea tarifelor de parcare pe timpul nopții din stațiunea Mamaia, așa cum promisese primarul în urmă cu o săptămână.

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2022

Pe ordinea de zi a ședinței, desfășurată în format online și presărată cu o serie de probleme tehnice, s-a aflat doar proiectul privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, prin care primarul Vergil Chițac propunea suspendarea obligativității plății trarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia între orele 22.00 – 08.00 până la 15 septembrie, inclusiv.

Viceprimarul PNL, Ionuț Rusu, a depus un amendament în numele primarului Vergil Chițac prin care s-a propus suspendarea prevederii privind plata parcării în intervalul 22.00 – 08.00 până la 31 decembrie 2022, modificând astfel termenul inițial de 15 septembrie. Amendamentul a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 7 abțineri.

Ca răspuns la proiectul primarului, consilierii USR Constanța au depus un amendament prin care au cerut suspendarea tarifelor de parcare din Mamaia și pe timp de zi până la data de 15 septembrie. Amendamentul a primit 8 voturi pentru (USR), 1 împotrivă și 16 abțineri (PNL și PSD), drept pentru care nu a trecut.

La rândul lor, consilierii PSD au venit cu un amendament prin care au propus suspendarea totală a tarifelor de parcare, atât în Mamaia, cât și în municipiul Constanța până la data de 15 septembrie. Amendamentul nu a primit votul majorității. Al doilea amendament depus de PSD prevedea suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 – 08.00 pâna la data de 31 decembrie 2022. Amendamentul a trecut, cu 16 voturi pentru și 9 abțineri.

După votarea celor două amendamente inițiate de PNL și PSD, a fost alcătuit proiectul final al cărui text prevede suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 – 08.00. Acesta a fost supus la vot, însă, deși proiectul avea la bază două modificări aduse de PNL și PSD, consilierii celor două partide s-au abținut. Practic, peneliștii și pesediștii nu au fost de acord cu propriile amendamente. Singurii care au votat „pentru” au fost cei de la USR, însă nu a fost suficient ca proiectul să fie aprobat, fiind înregistrate 10 voturi pentru și 14 abțineri.

După o ședință haotică, tarifele din stațiunea Mamaia și Constanța rămân aceleași, în ciuda promisiunii făcute de primarul Vergil Chițac.

Actualitate