Bucătărie

Ce alimente îți provoacă foame tot timpul

Existe alimente care, cu cât mănânci mai mult, cu atât îți crește senzația de foame. Ceea ce este un adevărat dezastru, mai ales pentru persoanele care vor să slăbească sau să îți țină greutatea sub control.

Scris de 
 pe data 
9 aprilie, 2018

Csid.ro ne prezintă o listă a alimentelor care cresc senzația de foame

Sucurile
”Cu toate că sucurile şi detoxifierea cu sucuri sunt foarte populare în prezent, procesul prin care sunt obţinute duce la eliminarea celor mai săţioase elemente- fibrele”, explică nutriţionistul Janel Funk. ”În acest fel, rămâi cu o băutură care conţine calorii şi creşte nivelul de zahăr din sânge, ducând apoi la o scădere a acestuia şi crescând senzaţia de foame”, mai spune aceasta.

Iaurturile degresate
”Cu toate că iaurtul este prezentat ca un aliment foarte sănătos, de fapt depinde ce variantă alegi pentru a-ţi ţine de foame”, spune Kayleen St. John, dietetician la Institutul Natural Gourmet. Un iaurt cu fructe obişnuit are în jur de 150 de calorii, 6 grame de proteine, 1,5 grame de grăsimi şi în jur de 25 de grame de zahăr. Cantitatea mare de carbohidraţi şi conţinutul mic de grăsimi cu siguranţă nu vor elimina foamea.

Albuşul de ou
”Există un motiv pentru care ar putea să îţi fie foame la scurt timp după ce mănânci omleta din albuşuri de ou dimineaţa. Cu toate că albuşurile reprezintă o sursă excelentă de proteine, o mare parte a grăsimilor, vitaminelor şi mineralelor se află în gălbenuş, iar o analiză din 2010 publicată în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că grăsimile saturate nu sunt asociate unui risc crescut de boli cardiace coronariene, accident vascular cerebral sau boli vasculare coronariene”, spune St. John.

Sosuri de salată fără grăsimi
Acele sosuri pentru salată fără grăsimi deseori conţin foarte multă sare şi zahăr pentru a fi mai gustoase, determinându-ne să turnăm cât mai mult sos pentru a acoperi fiecare bucată de salată. După ce terminăm de mâncat, sarea şi zahărul vor avea drept efect accentuarea foamei.

Mâncărurile etichetate drept sănătoase
Potrivit unui raport publicat într-un jurnal de specialitate, oamenii tind să mănânce cantităţi mai mari din alimentele etichetate drept sănătoase. St. John spune că motivul pentru care comandăm porţii mai mari, dar nu ne săturăm nu este clar, dar cel mai probabil are legătură cu faptul că în mod subconştient identificăm doar mâncărurile nesănătoase drept săţioase.

Ketchup
Înainte de a pune acest sos deasupra cartofilor sau de a-l amesteca cu omleta de la micul dejun, ar trebui să vă gândiţi mai bine. Ketchup, sau orice aliment făcut din sirop de porumb cu multă fructoză (HFCS), nu duce decât la o foame mai mare. HFCS întrerupe metabolismul şi încetineşte producţia de leptină, scrie Time.com.

Brioşele
Cu toate că acestea conţin multe calorii, brioşele sunt făcute dintr-o cantitate mare de zahăr, care este absorbit şi digerat rapid, corpul cerând tot mai mult.

Articolul complet pe www.csid.ro

Actualitate