Actualitate Politică

Deputat Bogdan Bola: Nu este nevoie de prag la abuzul în serviciu. Implicarea Serviciilor de informații în procesele penale este neconstituțională

Bogdan Bola
Scris de 
 pe data 
25 mai, 2023

Deputatul Bogdan Bola a transmis că admiterea sesizării de neconstituționalitate, înaintată Curții Constituționale de deputații din Forța Dreptei față de modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliția PSD-PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament în pofida protestelor partidelor de Opoziție.

„Am avut dreptate! NU este nevoie de prag la abuzul în serviciu iar implicarea Serviciilor de informații în procesele penale este neconstituțională. Asta a decis Curtea Constituțională, la sesizarea Forța Dreptei!“, a scris Bogdan Bola pe pagina sa de Facebook.

„Curtea Constituțională a admis ceea ce reprezentanții Forța Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilității de a utiliza în dosarele penale probe obținute din interceptări realizate pe mandate de siguranță națională, fără a oferi garanțiile necesare și suficiente pentru a avea certitudinea legalității administrării probelor, accesului liber la justiție și dreptului la un proces echitabil.

Somăm coaliția PSD-PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informații în actul de justiție cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală.

Totodată, salutăm faptul că decizia Curții Constituționale a validat justețea punctului de vedere al parlamentarilor Forța Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliția PSD-PNL în tentativa lor de a dezincrimina parțial această faptă penală.“

Actualitate